Sport in Soest Sport Federatie Soest

Sportverenigingen

Soester Bowling Vereniging
Nordic Walking Soest
Golfclub Soestduinen
M.H.C. Soest
L.T.V. Soesterberg
Korfbalvereniging De Eemvogels
V.V. 't Vliegdorp
B.C. Schoon Slem
A.V. Pijnenburg
A.G.V. De Springbokken
Bowls Club Soest
S.O. Soest
De Eemschutters
V.V. Hees
L.T.C. Soestdijk
The Red Stars
De Duinkikkers
J.B.V. De Gemshoorn
Smeeing BDC
T.V. Soest-Zuid
Firtina'93
Bridge Club Soesterberg
T.T.V. Overhees
Mountainbike Vereniging Midden Nederland
T.T.V. Shot
Show & Twirlteam Soesterberg
B.C. Selby
B.C. Badso
R.T.V. Tempo Toer
De Knickerbockers
De Schieter
Damvereniging Soest-Baarn
Peter's Baan Soest
B.C. Eemland
Schaatsvereniging Eemland
Soester Schaakclub
VVZ'49
Ski team Soesterberg
De Schieter
B.C. Soest
St. Bentinck Fonds
V.V. Sec
Sovoco
Bekijk alle verenigingen

Alles ligt nog open

27-06-2013

In de extra gemeenteraadsvergadering van 27 juni 2013 is opnieuw gesproken over de concept Sportvisie. Fracties werden in staat gesteld om vragen te stellen op het stuk dat nu voorligt en de vragen (129 stuks!!) die er eerder over werden gesteld. In de eerste termijn werd wel duidelijk dat veel fracties veel moeite hadden met de antwoorden van de vragen. 

In de tweede termijn konden de fracties geen vragen meer stellen. Wel werden zij in staat gesteld om de wethouder van input te voorzien welke naar hun mening in de sportvisie aan bod moet komen. De wethouder gaat hier met haar ambtenaren mee aan de slag en heeft beloofd een verbeterde versie van de Sportvisie te schrijven. 19 september 2013 komt dan de sportvisie ter besluitvorming in de raad.
Ook de rol die de Sport Federatie Soest zou moeten gaan spelen kwam nadrukkelijk aan de orde. De wethouder heeft aangegeven dat er op korte termijn een overleg plaatsvindt om duidelijkheid te scheppen en op basis daarvan de Raad te informeren.
De zorg van de Sport Federatie Soest verwoordt in een brief aan de raadsfracties, waarvan de wethouder overigens de indruk heeft dat deze zorg niet door alle verenigingen wordt gedeeld, is na vanavond niet weggenomen. Wij spreken de hoop uit dat er op 19 september 2013 een stuk in stemming wordt gebracht waarvan het voor de raad duidelijk is waar men 'ja' tegen zegt. Kortom alles ligt nog open wat de sportvisie betreft. Vijf ton blijft vijf ton, maar hoe dit wordt ingevuld zal ook na 19 september niet duidelijk zijn. Wel blijft overeind staan dat de vijf ton aan bezuinigingen per 1 januari 2015 ingevuld moet zijn.

Nieuwsoverzicht