Sport in Soest Sport Federatie Soest Sportgala Soest

Agenda

18-06-2019
Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest Kantine VVZ'49 aan de Eemweg in Soest

Volledig overzicht

Sportverenigingen

De Duinkikkers
Sovoco
Show & Twirlteam Soesterberg
L.T.C. Soestdijk
V.V. 't Vliegdorp
Soester Schaakclub
B.C. Selby
De Schieter
Nordic Walking Soest
VVZ'49
V.V. Hees
Mountainbike Vereniging Midden Nederland
St. Bentinck Fonds
B.C. Schoon Slem
Korfbalvereniging De Eemvogels
S.O. Soest
De Schieter
A.G.V. De Springbokken
Damvereniging Soest-Baarn
T.T.V. Overhees
Bowls Club Soest
L.T.V. Soesterberg
Bridge Club Soesterberg
Soester Bowling Vereniging
Peter's Baan Soest
V.V. Sec
Smeeing BDC
T.T.V. Shot
J.B.V. De Gemshoorn
Golfclub Soestduinen
De Knickerbockers
Firtina'93
De Eemschutters
B.C. Soest
B.C. Badso
Ski team Soesterberg
Schaatsvereniging Eemland
T.V. Soest-Zuid
The Red Stars
R.T.V. Tempo Toer
M.H.C. Soest
A.V. Pijnenburg
B.C. Eemland
Bekijk alle verenigingen

Alles ligt nog open

27-06-2013

In de extra gemeenteraadsvergadering van 27 juni 2013 is opnieuw gesproken over de concept Sportvisie. Fracties werden in staat gesteld om vragen te stellen op het stuk dat nu voorligt en de vragen (129 stuks!!) die er eerder over werden gesteld. In de eerste termijn werd wel duidelijk dat veel fracties veel moeite hadden met de antwoorden van de vragen. 

In de tweede termijn konden de fracties geen vragen meer stellen. Wel werden zij in staat gesteld om de wethouder van input te voorzien welke naar hun mening in de sportvisie aan bod moet komen. De wethouder gaat hier met haar ambtenaren mee aan de slag en heeft beloofd een verbeterde versie van de Sportvisie te schrijven. 19 september 2013 komt dan de sportvisie ter besluitvorming in de raad.
Ook de rol die de Sport Federatie Soest zou moeten gaan spelen kwam nadrukkelijk aan de orde. De wethouder heeft aangegeven dat er op korte termijn een overleg plaatsvindt om duidelijkheid te scheppen en op basis daarvan de Raad te informeren.
De zorg van de Sport Federatie Soest verwoordt in een brief aan de raadsfracties, waarvan de wethouder overigens de indruk heeft dat deze zorg niet door alle verenigingen wordt gedeeld, is na vanavond niet weggenomen. Wij spreken de hoop uit dat er op 19 september 2013 een stuk in stemming wordt gebracht waarvan het voor de raad duidelijk is waar men 'ja' tegen zegt. Kortom alles ligt nog open wat de sportvisie betreft. Vijf ton blijft vijf ton, maar hoe dit wordt ingevuld zal ook na 19 september niet duidelijk zijn. Wel blijft overeind staan dat de vijf ton aan bezuinigingen per 1 januari 2015 ingevuld moet zijn.

Nieuwsoverzicht