Sport in Soest Sport Federatie Soest

Scholing / Bijscholing barvrijwilligers sportkantines

08-10-2013

Alcohol in sportkantines blijft een actueel thema. Een thema dat enorm leeft onder de Soester sportverenigingen. Dit blijkt wel uit de massale belangstelling voor de instructies verantwoord alcoholgebruik die door Sport Federatie Soest in samenwerking met stichting Balans en Sportservice Midden Nederland in 2012 werden georganiseerd. Op veler verzoek wordt de instructie verantwoord alcoholgebruik in 2013 opnieuw aangeboden.

Wie, wat, wanneer en waar?
Sport Federatie Soest nodigt vrijwilligers die bardienst draaien binnen de sportvereniging uit om aanwezig te zijn bij de “Instructieavond Verantwoord Alcoholgebruik”. Het is de bedoeling dat in 2013 nog één en misschien wel twee instructies worden verzorgd. De avond begint om 20.00 uur en de afronding staat geplande om 22.00 uur. Belangstellenden wordt gevraagd hun interesse kenbaar te maken via een mail naar Sport Federatie Soest. Geef ook aan welke avond de voorkeur heeft zodat wij hier met de planning rekening mee kunnen houden.

Wie verzorgt de instructie?
De avond wordt verzorgd door een docent van Sportservice Midden Nederland. Sportservice Midden Nederland is de door NOC*NSF en provincie Utrecht erkende sportraad voor de provincie Utrecht. De docent verschaft informatie over de nieuwe drank- en horecawet alsmede over de werking en effecten van alcoholgebruik. Daarnaast komt de praktijk van het verantwoord schenken van alcohol aan bod met lastige praktijksituaties, waarin je als barvrijwilliger voor het dilemma staat “schenk je wel of schenk je niet”.

Wat zijn de kosten?
Door een samenwerking tussen Sport Federatie Soest, de combinatiefunctioarissen en Stichting Balans kan deze avond gratis worden aangeboden.

Wat krijgen de deelnemers na afloop?
De barvrijwilligers die aanwezig zijn geweest bij deze instructieavond, ontvangen na afloop een certificaat “Instructie Verantwoord Alcoholgebruik”. Deze barvrijwilligers zijn dan bevoegd om alcohol te schenken in de kantine. De certificaten worden samengesteld op basis van de gegevens op de presentielijst.

Wees er snel bij want vol is vol!