Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest Kantine VVZ'49 aan de Eemweg in Soest

Grote gevolgen IBAN-overgang

01-07-2013

Na de invoering van de Euro worden nu ook de regels voor het Europese betalingsverkeer gestandaardiseerd. Regels gelden dus voor alle aangesloten landen van de Europese unie. De komende jaren gaat iedereen in Nederland gebruik maken van IBAN als rekeningnummer, zowel bedrijven als consumenten en sportverenigingen.

Iedereen in Nederland gaat de komende jaren gebruik maken van IBAN (International Bank Account Number) als rekeningnummer. Tot 1 februari 2014 geldt een overgangsperiode, na die datum zijn de huidige rekeningnummers, incasso’s en overschrijvingen niet meer bruikbaar. Alle verenigingen zullen hun administratie, software en bedrijfsvoering dan ook tijdig moeten aanpassen om met IBAN te kunnen gaan werken.

Raadpleeg de checklist voor sportverenigingen. Meer informatie vind je op de SportServiceDesk. Ook Rabobank Soest Baarn Eemnes heeft een SEPA magazine ontwikkeld. Hierin leest u precies wat er voor uw vereniging of stichting gaat veranderen.