25-05-2019

Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest nog niet bekend

Laat ons lekker sporten

09-04-2014

Met veel genoegen nodigt Da Costaschool Soest sportverenigingen uit om aanwezig te zijn bij de feestelijke aanbieding van het eerste exemplaar van een uniek boek: “Laat ons lekker sporten, kinderen onderzoeken gedrag van ouders langs de kant” op 24 april te Soest.

Kinderen van groep 8 (Archimedes groep) van de Da Costaschool in Soest hebben het gedrag van ouders langs de lijn bij voetbal en hockey een aantal keer geobserveerd. Een aantal kinderen hebben ook een interview langs de lijn gehouden met een ouder en op basis hiervan conclusies en adviezen gegeven. Alle kinderen uit groep 8 hebben een stukje geschreven of een tekening gemaakt over wat zij nu vinden van het gedrag van ouders langs de lijn. Hier is een boekje van gemaakt, dat volgende week donderdag wordt uitgereikt aan NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis.

Belangrijkste uitkomst van het onderzoek van de kinderen is dat ouders langs de lijn zich niet te fanatiek moeten gedragen, zeker hun eigen ouders niet. Kinderen willen sportplezier.

Naast de lokale overheden en sportverenigingen hoopt de school ook op de aanwezigheid van de minister van VWS, mevrouw Schippers. U bent van harte uitgenodigd om op 24 april vanaf 14.30 uur op de Da Costaschool hierbij aanwezig te zijn. Voor vragen kunbt u contact opnemen met Perry van de Velde, directeur CBS Da Costa Soest.

Het boekje is nu ook te downloaden. Klik hier.