22-01-2019
Besloten Algemene Ledenvergadering Sport Federatie Soest kantine MHC aan de Bosstraat

23-01-2019
Sportcafé 2019 gemeente Soest ea Hockeyclub Phoenix te Zeist

Presentatie Voortgang Project Taakstelling Sport

25-04-2015

Tijdens de Ontmoeting op 23 april heeft de Stuurgroep Taakstelling de leden van de gemeenteraad in aanwezigheid van verschillende vertegenwoordigers van de Soester sportverenigingen een Tussenstand van het project Taakstelling Sport gepresenteerd. Niet alleen werd inzicht gegeven in de intensiteit van de bijeenkomsten van stuurgroep en werkgroepen, ook werden de voornaamste vorderingen van de 23 in gang gezette projecten in beeld gebracht. Tot slot werd ook een financiële stand van zaken gepresenteerd. Tot op dit moment is voor 2015 een bezuiniging geconcretiseerd van € 200.000 en vanaf 2016 structureel van € 400.000. Het is een tussenstand, in de komende periode zal dit alleen nog maar kunnen toenemen.

Door de Stuurgroep werd tevens gewezen op de noodzaak te investeren in de sportaccommodaties. Dit is nu al 2 jaar niet meer aan de orde. Dat gaat knellen.

Aansluitend hebben de vertegenwoordigers van de sport in de Stuurgroep de aanwezige vertegenwoordigers van de sportverenigingen de gelegenheid geboden hun aanvullende vragen te stellen. Dit werd een geanimeerde bijeenkomst, waarbij toch de nodige zorgen zijn uitgesproken zeker rondom de kwaliteit van de accommodaties.