22-01-2019
Besloten Algemene Ledenvergadering Sport Federatie Soest kantine MHC aan de Bosstraat

23-01-2019
Sportcafé 2019 gemeente Soest ea Hockeyclub Phoenix te Zeist

Project landelijke pilot retour en beloningssystemen sportverenigingen

29-12-2015

In de gemeenteraadsvergadering van 17 december is besloten dat ook sportverenigingen worden aangewezen als maatschappelijke organisaties in het kader van de inzameling van grondstoffen en afval. Hierdoor kunnen de sportverenigingen voor afvalverwijdering gebruik (blijven) maken van de RMN voor het ophalen van het afval.

Daardoor is het ook mogelijk dat sportverenigingen deelnemen aan een landelijk project waarin zij gestimuleerd worden om bij te dragen aan het verwijderen van zwerfvuil in en rondom de sportaccommodaties. Door als sportvereniging hier actief deel te nemen is er een mogelijkheid om een subsidie te verkrijgen.

De sportverenigingen zijn begin december door de gemeente over beide aspecten geïnformeerd. Bovendien heeft de heer H. Dillingh tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering van de SFS op 8 december een toelichting verzorgd.

Afgelopen week is in het RTL-Nieuws aandacht besteed aan deze ontwikkelingen en is de heer Evert ten Kate (AV Pijnenburg) in dit nieuws geïnterviewd.

In de Gooi en Eemlander van 28 december is ook een algemeen artikel verschenen waarin wordt aangeven dat Soest voorop loopt in deze ontwikkelingen.

Beide besluiten vragen wel om actie vanuit de verschillende sportverenigingen.