25-05-2019

Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest nog niet bekend

Nieuwe Drank- en Horecawet

01-01-2013

Elke vereniging die alcohol wil verkopen aan leden en bezoekers heeft hiervoor een Drank- en Horecavergunning van de gemeente nodig. Op 1 januari 2013 gaat de nieuwe Drank- en Horecawet in. De komst van deze nieuwe wet brengt een aantal wijzigingen met zich mee en deze kan per gemeente anders zijn.

De regels voor de verkoop van alcohol aan jongeren onder de 16 jaar worden strenger. Jongeren onder de 16 jaar zijn straks strafbaar als ze alcohol in bezit hebben, zowel in de kroeg als op de openbare weg. De nieuwe wet maakt geen onderscheid meer tussen zwak alcoholische drank en sterke drank. Verkopers van alcohol die in 12 maanden tijd 3 keer worden betrapt op verboden verkoop, verliezen (tijdelijk) hun vergunning.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert of de vereniging de regels van de Drank- en Horecawet naleeft. Als een vereniging zich niet houdt aan de regels kan het bestuur van de vereniging een boete krijgen. De drankvergunning kan ook worden ingetrokken. Gemeenten controleren vanaf 1 januari 2013 verenigingen op naleving van de nieuwe Drank- en Horecawet.