22-01-2019
Besloten Algemene Ledenvergadering Sport Federatie Soest kantine MHC aan de Bosstraat

23-01-2019
Sportcafé 2019 gemeente Soest ea Hockeyclub Phoenix te Zeist

Sport verlangt garantie!

11-09-2013

Voor de sport in Soest zullen andere tijden aanbreken. Hoe het er uit gaat zien is volstrekt onduidelijk.

Ook na de bijgestelde sportvisie is er onvoldoende duidelijkheid over het toekomstige reilen en zeilen van de Soester sport. Er blijft een spanningsveld tussen het uitgangspunt in de visie dat alles op peil blijft, en het feit dat er € 500.000 minder beschikbaar komt. Er is her en der best in te verdienen, af en toe kunnen initiatieven leiden tot incidentele inkomsten. Te veronderstellen dat met zoveel geld minder, het voorzieningen-niveau gelijk blijft zonder dat kontributies omhoog gaan, is zeer onrealistisch. Of het niveau van de voorzieningen daalt, of de kontributies gaan omhoog. Wat het ook wordt, de sportdeelname zal afnemen. En is ook strijdig met de voorgestelde visie.

Wat de bezuiniging gaat betekenen op vereningsniveau is ook onduidelijk. De volledige uitwerking moet nog plaatsvinden zonder dat garanties over voldoende ondersteuning is afgesproken. Weliswaar staat in de visie dat er overleg gaat komen per vereniging en dat maatwerk geleverd gaat worden, maar waar haalt het college het geld vandaan om maatwerk te gaan leveren?

Daarom kan het bestuur van de Sport Federatie Soest zich niet voorstellen dat de gemeenteraad geen harde toezeggingen van het college verlangt alvorens wordt ingestemd met de nieuwe sportvisie. Voor de SFS is het van belang dat geen enkele sportvereniging in Soest en Soesterberg in zwaar weer terecht zal komen als gevolg van deze bezuiniging. “De sportparticipatie in onze gemeente is groot en dat wil iedereen zou houden. Daarom zijn harde garanties vragen terecht.”

Met veel sportbestuurders wacht de Sport Federatie Soest de raadsvergadering van 19 september af.