Sport in Soest Sport Federatie Soest

Nieuwe website voor Sport Federatie Soest

26-09-2013

Een week nadat de nieuwe sportvisie door de gemeenteraad is vastgesteld lanceerde Sport Federatie Soest haar nieuwe site. “Er is een belangrijk verschil”, zegt Erik Tolboom, bestuurslid van de Sport Federatie Soest, met een knipoog. “Onze website laat aan duidelijkheid niets te wensen over.”

De wens om haar website te vernieuwen leefde al langer binnen het bestuur van Sport Federatie Soest. De oude site ademde weinig sport uit en had een statische uitstraling. Daarbij was voor het onderhouden van de website nogal wat technische kennis nodig waardoor het onderhoud omslachtig was en bij één persoon lag.

“De nieuwe website ademt sport uit. Soester verenigingen die mooi beeldmateriaal van hun sport hebben kunnen dit aanleveren. Wanneer het materiaal van voldoende kwaliteit is zullen wij dit zeker plaatsen`”, aldus Erik Tolboom. “We kunnen stilstaand en bewegend beeld integreren in de website. En minstens zo belangrijk, het onderhouden van de website is een fluitje van een cent.”

De nieuwe website is gebouwd door RETO Internetburo uit Soest. RETO Internetburo steunt instellingen die het maatschappelijk belangrijk vindt, door middel van kortingen op producten en diensten. "Aan de doelstellingen en actiepunten van de Sport Federatie Soest leveren wij graag onze maatschappelijke bijdrage om zo de Soester sport te ondersteunen. Na verschillende vergaderingen en presentaties hebben wij besloten de komende drie jaar onze expertise in te zetten. We hebben twee nieuwe websites ontwikkeld die eenvoudig zelfs door de bestuursleden van de Sport Federatie zijn te beheren", aldus Remco de Hiep van RETO Internetburo"

De website van Sportgala Soest heeft RETO ook direct onder handen genomen. Deze site maakt nu integraal onderdeel uit van de website van Sport Federatie Soest. Projectleider van het Sportgala, Leo Verver: “De site van het Sportgala sluit nu beter aan bij die van de Sport Federatie. Dat past ook beter omdat de Sport Federatie Soest de initiatiefnemer is voor het Sportgala.”

De nieuwe website is nog meer ondersteunend aan alle sportbestuurders in Soest en Soesterberg. Willen zij iets weten? Zoeken zij iets dat van belang is voor hun vereniging? Hoe zit een bepaalde regeling in elkaar? Hoe doen anderen het? Wanneer er iets niet op de vernieuwde site van Sport Federatie Soest te vinden is, zijn er altijd nog tal van belangwekkende links die sportbestuurders de goede kant op sturen. Met Twitter is Sport Federatie Soest al eerder begonnen. Met haar Twitter account en de nieuwe website kan Sport Federatie Soest nog beter op de actualiteit inspelen. Iets dat nodig is nu de nieuwe sportvisie is vastgesteld.