22-01-2019
Besloten Algemene Ledenvergadering Sport Federatie Soest kantine MHC aan de Bosstraat

23-01-2019
Sportcafé 2019 gemeente Soest ea Hockeyclub Phoenix te Zeist

25 november 2013 EHBO avond sportblessures

14-10-2013

Sport Federatie Soest organiseert in samenwerking met de combinatiefunctionaris verenigingen een EHBO avond sportblessures op maandag 25 november 2013. De avond wordt  (onder voorbehoud) gehouden in de kantine van voetbalvereniging SEC aan Bosstraat 80 in Soest.

Iedere sportvereniging heeft te maken met sportblessures. Blessures die in de zaal of buiten op het veld kunnen voorkomen. Belangrijk is dat zo veel mogelijk vrijwilligers eerste hulp kunnen verlenen wanneer  het zo ver is.

De avond is ontwikkeld om deelnemers kennis te laten maken en vooral te oefenen met de eerste handelingen die gedaan  worden bij sportblessures. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

• Vervoersmethode vanaf veld buiten de lijn;
  • (ernstige) wonden;
  • Kneuzing/kramp/verrekking/verstuiking;
  • Botbreuken;
  • Vragen vanuit de deelnemers.

Doelstelling: deelnemers kunnen aan het eind van deze workshop blessures herkennen en in voorkomende gevallen adequaat optreden.

Doelgroep: iedere verenigingsvrijwilliger (trainers, coaches etc).

Duur workshop: de workshop kan door maximaal 16 deelnemers bezocht worden. Per vereniging mogen maximaal vier vrijwilligers zich aanmelden. De workshop vindt plaats tussen 19.30 – 22.30 uur waarin men voornamelijk praktijkgericht bezig is. Deelnemers ontvangen geen certificaat, hiervoor moet een volledige EHBO-cursus gevolgd worden.

Aanmelden: mochten vrijwilligers zich willen inschrijven, laat hen dan een mail naar Wendy de Bonte sturen waarin de naam van de vereniging, achternaam en voorletters, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres vermeld staan. Er wordt een kleine bijdrage van €7,50 per persoon worden gevraagd die op de avond zelf cash afgerekend dient te worden.

Aanmelden uiterlijk  18 november 2013.

Voor meer informatie kunt u mailen naar Wendy de Bonte of Sport Federatie Soest.