Sport in Soest Sport Federatie Soest

Workshopavond: Beloon, en betrek jong en oud bij uw vereniging

23-10-2013

Naast het vierde Rabo kenniscafé is op dinsdag 26 november ook een workshopavond over het onderwerp vrijwilligers met als thema ‘Beloon en betrek jong en oud bij uw vereniging’. De avond wordt georganiseerd door Sportservice Midden Nederland en is vanaf 19.30 uur in het Huis van de Sport in Nieuwegein. De kosten zijn 25 euro per deelnemer.

Deelnemers kunnen kiezen uit 3 workshops:

1. Werving en behoud van vrijwilligers: In deze workshop gaat u op interactieve wijze aan de slag met het werven en behouden van vrijwilligers. Thema’s die hierbij aan bod komen, zijn het binnenhalen, begeleiden, belonen en behouden van vrijwilligers. Het opleiden van uw kader is bijvoorbeeld een vorm van belonen. U gaat nadenken over de uitgangspunten van uw beleid en het belang van een goede coördinatie van het vrijwilligerswerk binnen uw vereniging. Gericht op de werving van nieuwe vrijwilligers, ontvangt u meer informatie over de succesmethode ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’.
  2. Goed werkgeverschap: Goed werkgeverschap is meer dan een handdruk over de vergoeding. Naast een arbeidsovereenkomst moeten de arbeidsomstandigheden voldoen. Tevreden kader is de basis voor succes. Veel verenigingen ervaren het in loondienst nemen van kader als een grote administratieve last. Dit kan anders. Wilt u meer weten over deze mogelijkheden? Volg dan deze workshop.
  3. Jeugdleden enthousiast maken voor vrijwilligerswerk: Het is van groot belang dat bij het vrijwilligerswerk binnen uw sportvereniging alle doelgroepen worden betrokken. Het op jonge leeftijd betrekken van jeugdige vrijwilligers binnen het kader van uw vereniging is een investering die zich terugbetaalt. In deze workshop maakt u kennis met de methode ‘Ken je Talent’. Van groot belang om jeugd enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk binnen uw vereniging is het creëren van ruimte voor betrokkenheid. Hoe jeugdgericht is uw vereniging? In hoeverre staat uw bestuur en (sport)technisch echt open voor de jeugd en hun talenten?

Om deelmame aan deze workshopavond nog aantrekkelijker te maken voor de verenigingen is het goed om te weten dat de gemeente Soest korting biedt voor deelnemers waardoor zij voor slechts €10,- kunnen deelnemen aan deze avond. Klik hier om u aan te melden voor deze workshopavond.

De vorige workshopavond over de sportkantine op 30 september was een groot succes. Bekijk de film voor een sfeerimpressie.