22-01-2019
Besloten Algemene Ledenvergadering Sport Federatie Soest kantine MHC aan de Bosstraat

23-01-2019
Sportcafé 2019 gemeente Soest ea Hockeyclub Phoenix te Zeist

Vervolg Huursystematiek

27-11-2013

De gesprekken tussen de verenigingen en de gemeente over de nieuwe huurbedragen zijn begonnen. Ons bereiken onderling sterk verschillende reacties over het verloop van deze contacten. De reacties lopen uiteen van geruststellend tot verontrustend. Verontrustend vanwege de onduidelijkheid en blijvende onzekerheid. De Sport Federatie Soest heeft zich van vanaf het begin ingezet voor een duidelijke procedure. Een procedure die er voor zorgt dat elke verenigingsbestuurder kan weten wanneer er wat besloten wordt. Sport Federatie Soest vindt dat er  duidelijkheid dient te zijn over de te volgen procedure tussen verenigingen en gemeente. Ook moet de impact van gemaakte keuzes vooraf duidelijk zijn. SFS merkt dat door de snelheid van het proces misverstanden en miscommunicatie ontstaan.

Dat er snelheid in het proces wordt gemaakt om tot een nieuwe tariefstructuur te komen is een opdracht van de gemeenteraad aan de wethouder. Deze snelheid kan echter geen reden zijn voor onzorgvuldigheden in het proces. Het is van groot belang dat er duidelijkheid komt over de berekeningen per vereniging, dat verenigingen de mogelijkheid hebben deze te becommentariëren en dat op basis daarvan nader overleg volgt tussen verenigingen en de gemeente. Tot slot pleit de sportfederatie er voor dat voordat de wethouder het collegevoorstel naar de gemeenteraad stuurt, de verenigingen de kans hebben gehad in overleg met de wethouder te treden om hun opvattingen daarover aan haar kenbaar te maken. Daarmee wordt recht gedaan aan het belang van sportorganisaties en hun voortbestaan.