Sport in Soest Sport Federatie Soest

Sportverenigingen

B.C. Badso
T.T.V. Overhees
L.T.C. Soestdijk
V.V. 't Vliegdorp
Bridge Club Soesterberg
Golfclub Soestduinen
Damvereniging Soest-Baarn
Soester Bowling Vereniging
V.V. Hees
S.O. Soest
De Schieter
Sovoco
L.T.V. Soesterberg
Soester Schaakclub
De Knickerbockers
B.C. Soest
Firtina'93
Nordic Walking Soest
A.V. Pijnenburg
B.C. Schoon Slem
A.G.V. De Springbokken
Ski team Soesterberg
J.B.V. De Gemshoorn
Smeeing BDC
Bowls Club Soest
The Red Stars
De Eemschutters
De Schieter
Show & Twirlteam Soesterberg
R.T.V. Tempo Toer
St. Bentinck Fonds
T.V. Soest-Zuid
Schaatsvereniging Eemland
VVZ'49
M.H.C. Soest
Korfbalvereniging De Eemvogels
B.C. Selby
De Duinkikkers
Peter's Baan Soest
V.V. Sec
T.T.V. Shot
Mountainbike Vereniging Midden Nederland
B.C. Eemland
Bekijk alle verenigingen

Ik Beken - Column Hus Merk

03-04-2013

Ik zal het maar eerlijk bekenen; ik heb helemaal niets met sport. Ik word al moe van de gedachte dat ik ‘s avond na het werk nog een uurtje moet gaan sporten. Ik laat het dus ook achterwege. Al jaren en jaren. Als ik al aan sport doe is het zeer passief. Ik kijk wel eens op de televisie naar sport. Ik kikker daar overigens niet van op. Domweg wat hollen achter een bal, elkaar treiteren door het balletje zo moeilijk terug te stoten dat de ander er nauwelijks bij kan, een heel eind hollen om weer op het zelfde punt uit te komen. Wie heeft toch al die ongein uitgedacht? Als ik het dus al zie, word ik er moe van. Zo verschrikkelijk moe.

Ondertussen lees ik in de krant dat de overheid heel veel geld stopt in allerlei acties om mensen zo als ik aan het sporten te krijgen. Of het nu gaat om de sportimpuls, de buurtcoaches of het clubhuis als buurthuis, ze doen maar. Ik kom daar mijn stoel niet voor uit. Volgens mij initiatieven gericht op mensen als ik. Nooit aan sport gedaan en ook geen bereidheid om aan sport te gaan doen.
 
Nog iets nieuws. Op het werk komt een sportvereniging één keer in de week training geven. Collega’s van mij gaan er heen. Maar het zijn wel de collega’s die al sporten, die ‘s avonds na het werk nog een blokje gaan hardlopen of een eindje hardfietsen. Van dat alles word ik zo moe. Zo verschrikkelijk moe. 
 
Val mij er niet mee lastig. Besteed het geld aan andere dingen maar laat mij met rust. Ik sportte nooit en zal het ook nooit gaan doen. Stop er mee mij over te halen te gaan sporten. Er wordt niemand gelukkig van!
 
Hus Merk
April 2013

Nieuwsoverzicht