Sport in Soest Sport Federatie Soest

Sportverenigingen

VVZ'49
Golfclub Soestduinen
Damvereniging Soest-Baarn
M.H.C. Soest
B.C. Eemland
B.C. Selby
J.B.V. De Gemshoorn
A.G.V. De Springbokken
De Eemschutters
Bridge Club Soesterberg
V.V. Sec
Ski team Soesterberg
Peter's Baan Soest
The Red Stars
Nordic Walking Soest
T.T.V. Shot
De Schieter
B.C. Soest
T.T.V. Overhees
St. Bentinck Fonds
V.V. 't Vliegdorp
Firtina'93
L.T.C. Soestdijk
De Knickerbockers
T.V. Soest-Zuid
De Duinkikkers
B.C. Schoon Slem
Soester Bowling Vereniging
Bowls Club Soest
Sovoco
V.V. Hees
Show & Twirlteam Soesterberg
A.V. Pijnenburg
Schaatsvereniging Eemland
R.T.V. Tempo Toer
Mountainbike Vereniging Midden Nederland
B.C. Badso
L.T.V. Soesterberg
De Schieter
Korfbalvereniging De Eemvogels
Soester Schaakclub
S.O. Soest
Smeeing BDC
Bekijk alle verenigingen

Ik Beken - Column Hus Merk

03-04-2013

Ik zal het maar eerlijk bekenen; ik heb helemaal niets met sport. Ik word al moe van de gedachte dat ik ‘s avond na het werk nog een uurtje moet gaan sporten. Ik laat het dus ook achterwege. Al jaren en jaren. Als ik al aan sport doe is het zeer passief. Ik kijk wel eens op de televisie naar sport. Ik kikker daar overigens niet van op. Domweg wat hollen achter een bal, elkaar treiteren door het balletje zo moeilijk terug te stoten dat de ander er nauwelijks bij kan, een heel eind hollen om weer op het zelfde punt uit te komen. Wie heeft toch al die ongein uitgedacht? Als ik het dus al zie, word ik er moe van. Zo verschrikkelijk moe.

Ondertussen lees ik in de krant dat de overheid heel veel geld stopt in allerlei acties om mensen zo als ik aan het sporten te krijgen. Of het nu gaat om de sportimpuls, de buurtcoaches of het clubhuis als buurthuis, ze doen maar. Ik kom daar mijn stoel niet voor uit. Volgens mij initiatieven gericht op mensen als ik. Nooit aan sport gedaan en ook geen bereidheid om aan sport te gaan doen.
 
Nog iets nieuws. Op het werk komt een sportvereniging één keer in de week training geven. Collega’s van mij gaan er heen. Maar het zijn wel de collega’s die al sporten, die ‘s avonds na het werk nog een blokje gaan hardlopen of een eindje hardfietsen. Van dat alles word ik zo moe. Zo verschrikkelijk moe. 
 
Val mij er niet mee lastig. Besteed het geld aan andere dingen maar laat mij met rust. Ik sportte nooit en zal het ook nooit gaan doen. Stop er mee mij over te halen te gaan sporten. Er wordt niemand gelukkig van!
 
Hus Merk
April 2013

Nieuwsoverzicht