Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest Kantine VVZ'49 aan de Eemweg in Soest

Kantineregeling: een verduidelijking van de wijzigingen

01-01-2013

De staatssecretaris van Financiën heeft eind 2012 bekend gemaakt dat de verstrekking van spijzen en dranken vanuit een kantine (kantineverstrekkingen) voor de heffing van btw per 1 januari 2013 niet langer als een dienst maar als een levering wordt aangemerkt. Dit besluit riep in de praktijk vragen op bij sportverenigingen. Recentelijk heeft de staatssecretaris de gevolgen hiervan in een nieuw besluit verduidelijkt.

De nieuwe regeling is in nauw overleg met NOC*NSF tot stand gekomen. De belastingdienst heeft hierover een bericht gemaakt die voor sportverenigingen is bedoeld. Klik op deze link voor de verduidelijking. Wij snappen dat deze materie lastig is voor sportverenigingen en willen hen daarom adviseren om bij vragen contact op te nemen met een financieel adviseur of met de Belastingdienst. Zij zijn in staat om de wijzigingen te verduidelijken en advies op maat te verzorgen.