Sport in Soest Sport Federatie Soest

Inspraakavond Sportvisie

23-05-2013

De Ronde van 23 mei 2013 bleek onvoldoende om op alle vragen die bij de gemeenteraadsleden waren gerezen naar aanleiding van de conceptvisie duidelijkheid en antwoord te krijgen. Veel vragen waren er over de open eindjes die de Sportvisie in zich had zoals hoe zit het met de ambtelijke kosten, de bezettingsgraad van buitenaccommodaties, wat wordt er exact bedoeld met kostendekkendheid, waarom moet de inhuur van externe locaties zo snel worden afgebouwd, etc. etc. Kortom er waren veel onduidelijkheden zodat een extra overleg noodzakelijk is.

Van de mogelijkheid om in te spreken is door Sport Federatie Soest en negen andere vertegenwoordigers van de sport gebruik gemaakt. Sport Federatie Soest heeft de positie gekozen zich nadrukkelijk bezig te houden met het proces van de besluitvorming. Sport Federatie Soest heeft ook in de inspraakronde benadrukt toe te willen zien op de zorgvuldigheid van het proces zodat er een transparant en helder sportbeleid komt waarbinnen objectieve criteria worden opgenomen waaraan verenigingen moeten voldoen. De inspraak van de Sport Federatie staat hier.

De nieuwe sportvisie is ook tijdens de Algemene Leden Vergadering van de Sport Federatie Soest van 10 juni 2013 aan bod gekomen zodat verenigingen onderling hun zegje konden doen over de sportvisie en datgene er in De Ronde van 23 mei langs is gekomen.

Voor de volledigheid verwijzen wij naar het concept van de sportvisie op de site van de gemeente.