Sport in Soest Sport Federatie Soest Sportgala Soest

Agenda

25-05-2019
Cursus Vertrouwenscontactpersonen De Sleutel, Steenhoffstraat, Soest

18-06-2019
Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest nog niet bekend

Volledig overzicht

Sportverenigingen

Schaatsvereniging Eemland
The Red Stars
M.H.C. Soest
De Duinkikkers
Peter's Baan Soest
B.C. Selby
De Schieter
S.O. Soest
Sovoco
De Eemschutters
Firtina'93
T.T.V. Shot
B.C. Soest
T.T.V. Overhees
Nordic Walking Soest
B.C. Badso
Show & Twirlteam Soesterberg
J.B.V. De Gemshoorn
Korfbalvereniging De Eemvogels
De Schieter
V.V. Sec
Bowls Club Soest
L.T.V. Soesterberg
Bridge Club Soesterberg
R.T.V. Tempo Toer
Smeeing BDC
T.V. Soest-Zuid
Ski team Soesterberg
L.T.C. Soestdijk
V.V. 't Vliegdorp
Mountainbike Vereniging Midden Nederland
Soester Bowling Vereniging
B.C. Schoon Slem
B.C. Eemland
A.V. Pijnenburg
A.G.V. De Springbokken
Damvereniging Soest-Baarn
St. Bentinck Fonds
Soester Schaakclub
Golfclub Soestduinen
V.V. Hees
De Knickerbockers
VVZ'49
Bekijk alle verenigingen

Robert-Paul Buitendijk uitgezwaaid voor WK Zitvolleybal

14-07-2018

Robert-Paul Buitendijk uitgezwaaid voor WK Zitvolleybal

Vrijdag 13 juli 2018 (site gemeente Soest)

Van 15 t/m 22 juli vindt het Wereldkampioenschap Zitvolleybal plaats in Nederland. Voor Soest is dit bijzonder, omdat de Soester topsporter Robert-Paul Buitendijk hieraan deelneemt. Wethouder Sport, Harrie Dijkhuizen, ontving Robert-Paul samen met Marijke Roest, die zilver won met zitvolleybal tijdens de Paralympische spelen in Athene in 2004. Om te praten over topsport, training, doorbreken van tegenslagen en vooral om Robert-Paul veel succes te wensen.

Robert-Paul en Marijke vormen een mooi één tweetje tussen een topsporter die veel ervaring meeneemt vanuit de olympische spelen en een getrainde topsporter die aan de start staat van zijn eerste WK. Wethouder Dijkhuizen geeft aan dat hij het bijzonder knap vindt dat zij als topsporters moeilijkheden doorbreken en kansen benutten door middel van sport. Voorafgaand aan de kwalificatie voor het WK heeft een aantal voorrondes in het buitenland plaatsgevonden. Voor het Nederlands heren team is het topsport met focus op het bereiken van het hoogst haalbare.

6 tegen 6 met voorbijgangers

In de voorbereidende periode van dit WK heeft Robert-Paul, samen met zijn team, veel mensen laten kennismaken met zitvolleybal. Op verschillende locaties hebben zij de sport gedemonstreerd en mensen zitvolleybal laten beleven. Robert-Paul: “Vorige week waren we bijvoorbeeld met ons mobiele veld op Hoog Catharijne. Natuurlijk moesten een aantal mensen de trein halen, maar we hebben daar veel partijtjes 6 tegen 6 met voorbijgangers gespeeld”.

Zitvolleybal niet alleen voor aangepaste sporters

Zitvolleybal beoefenen betekent dat er een knop omgezet moet worden. Het vraagt om een andere mindset. Zowel Marijke als Robert–Paul zijn hier op hun eigen manier intensief mee bezig. Marijke is inmiddels buurtsportcoach aangepast sporten in de gemeente Soest. Zij zoekt samen met veel samenwerkingspartners een passende sport en beweegvorm voor mensen die niet zomaar aan sport kunnen deelnemen. Robert-Paul vult aan: “In Utrecht bestaat een soort van witte vlek als je kijkt naar de sport zitvolleybal. Het lijkt logisch dat het niet makkelijk is om een aantal aangepaste sporters bij elkaar te verzamelen. Maar wat zou er voor moois kunnen gebeuren wanneer de verenigingen ook zouden kijken naar leden die door blessure leed of ouder worden niet meer kunnen deelnemen aan de reguliere volleybaltrainingen? De uitstroom van leden kan op die manier echt minder worden doordat veel leden nog heel wat jaren verder kunnen met zitvolleybal. 

René van Hal, die vanuit de Sportfederatie aanwezig is bij deze ontmoeting, geeft aan dat het Bentinckfonds in Soest een actieve partij is voor wie het aangepast sporten voor inwoners in Soest voorop staat. Marijke vertelt enthousiast over hoe zij sinds de spelen steeds aan de slag is geweest met veel vrijwilligerswerk rondom aangepast sporten (onder andere bij het Bentinckfonds) en nu bezig is in de regio vanuit het samenwerkingsverband Grenzeloos Actief.

En dan nu, op naar het WK!

Wethouder Dijkhuizen: ”En nu staat de belangrijke uitdaging van het WK voor de deur.” Hij wenst Robert-Paul veel succes. “Geniet van deze bijzondere tijd. Wij voelen ons trots dat je ons vanuit Soest vertegenwoordigt!” 


Nieuwsoverzicht