Sport in Soest Sport Federatie Soest Sportgala Soest

Agenda

22-01-2019
Besloten Algemene Ledenvergadering Sport Federatie Soest nog nader te bepalen

23-01-2019
Sportcafé 2019 gemeente Soest ea Hockeyclub Phoenix te Zeist

Volledig overzicht

Sportverenigingen

A.V. Pijnenburg
Schaatsvereniging Eemland
S.O. Soest
The Red Stars
Nordic Walking Soest
St. Bentinck Fonds
B.C. Schoon Slem
Ski team Soesterberg
R.T.V. Tempo Toer
De Knickerbockers
De Duinkikkers
V.V. Hees
Peter's Baan Soest
L.T.C. Soestdijk
Mountainbike Vereniging Midden Nederland
Firtina'93
De Schieter
B.C. Badso
Bridge Club Soesterberg
A.G.V. De Springbokken
T.T.V. Overhees
B.C. Eemland
L.T.V. Soesterberg
T.T.V. Shot
Damvereniging Soest-Baarn
T.V. Soest-Zuid
Korfbalvereniging De Eemvogels
De Schieter
M.H.C. Soest
Sovoco
J.B.V. De Gemshoorn
Bowls Club Soest
V.V. Sec
De Eemschutters
VVZ'49
Golfclub Soestduinen
Smeeing BDC
B.C. Soest
Show & Twirlteam Soesterberg
B.C. Selby
Soester Schaakclub
Soester Bowling Vereniging
V.V. 't Vliegdorp
Bekijk alle verenigingen

Nieuwe sporthal bij Sportboulevard De Engh

22-11-2018

Gisteravond (woensdag 21 november) zijn de sportverenigingen, het onderwijs en de bewoners van huizen en appartementen rondom Sportboulevard De Engh geïnformeerd over het collegebesluit om de nieuwe sporthal (ter vervanging van Beukendal) te gaan bouwen op de locatie van Sportboulevard De Engh waarbij deze een onderdeel moet gaan worden van dit sportcomplex. Dit besluit werd zeker niet door de buurtbewoners met open armen ontvangen. Zij waren boos dat zij voor een voldongen feit werden gezet, waarbij ze refereerden aan het feit dat de gemeente Soest participatie hoog in het vaandel heeft staan, en dus eerder in het proces van het zoeken naar een locatie voor de sporthal in het Dalgebied betrokken hadden willen zijn. Bovendien vonden de meeste aanwezige bewoners dat de bouw op deze locatie een inbreuk maakt om hun wooncomfort. 

De wethouder sport, Harrie Dijkhuizen, die de plannen presenteerde, gaf aan dat bij de bouw van de nieuwe sporthal wordt uitgegaan van een omvang van de huidige sporthal  Beukendal, maar dan wel aangepast aan de actuele NOC/NSF-normen. In de nieuwe sporthal komt geen zelfstandige/extra kantine. De bestaande kantine zal moeten worden aangepast aan de nieuwe situatie, waarbij de sport betrokken wordt bij het opstellen van het programma van eisen zoals dat natuurlijk ook het geval is bij de inrichting van de sporthal. Daarnaast wordt de verenigingen, die dit complex als hun thuisbasis hebben/krijgen, aangeboden na te gaan in hoeverre zij de exploitatie van de kantine (deels)  kunnen overnemen.

Ook gaf de wethouder aan dat er geen uitschuifbare tribunes zullen komen in deze hal. Er komt wel een vaste tribune met een capaciteit waarbij de verenigingen hun reguliere wedstrijden met publiek kunnen spelen. Voor wedstrijden waarvoor meer en vooral extra publiek wordt verwacht wees hij op de grote capaciteit van de bestaande sporthal binnen dit sportcomplex, waar tot 800 zitplaatsen beschikbaar zijn. Deze zou dan voor deze wedstrijden gebruikt kunnen worden.

In het vervolgproces is een participatie van bewoners en sport/onderwijs voorzien. De betrokken sportverenigingen zijn bereid hieraan een actief en vooral positieve bijdrage te willen leveren.

Hierbij het door de gemeente Soest uitgegeven persbericht waarin ook de 2 varianten zijn benoemd die verder worden uitgewerkt in het vervolgproces.


Nieuwsoverzicht