Sport in Soest Sport Federatie Soest

Informatiebijeenkomst BTW-regeling Sport

03-12-2018

Op maandagavond 10 december a.s. wordt door de gemeente Soest in samenwerking met de Sport Federatie Soest een bijeenkomst georganiseerd over de ingrijpende wijzigingen in de BTW regelingen per 1 januari 2019.

Op Prinsjesdag heeft het Ministerie van Financiën bekend gemaakt dat de btw-regelgeving met betrekking tot sport(accommodaties) per 1 januari 2019 aanzienlijk wordt aangepast. Dit heeft voornamelijk gevolgen voor verenigingen die nu btw-plichtig zijn of die een eigen accommodatie hebben. De grootste verandering is namelijk dat sport vrijgesteld gaat worden van btw. Als uw vereniging of stichting nu al niet btw-plichtig is, verandert er in dat opzicht dus niets.

Voor  verenigingen en stichting die wel btw-plichtig zijn is het nu nog mogelijk om  de btw op investeringen en exploitatiekosten van sportaccommodaties terug te krijgen. Na 1 januari 2019 zal dat in de meeste situaties niet meer mogelijk zijn. Om u zo goed mogelijk te informeren over de wijzigingen, de financiële gevolgen en nieuwe subsidiemogelijkheden die het Rijk ter compensatie biedt, organiseren wij op maandagavond 10 december een bijeenkomst. Dit doen wij in samenwerking met de gemeente Woudenberg. Wij hebben voor die avond een fiscaal expert van Caraad Belastingadviseurs uitgenodigd, die een presentatie zal houden. Daarnaast krijgt u ruime gelegenheid om uw vragen te stellen.

Wanneer?

De bijeenkomst wordt georganiseerd op:

• maandag 10 december a.s. van 19.30 – 21.30 uur, deur open vanaf 19.00.
  • In de accommodatie van Voetbalvereniging ’t Vliegdorp
  • Kerklaan 10, 3712 BG Soesterberg (ROUTE)

Voor wie?

Alle sportverenigingen zijn welkom, maar de avond is vooral relevant voor verenigingen en stichtingen die nu btw-plichtig zijn of die een eigen accommodatie hebben. Gezien de aard van de informatie is het handig als degene die de avond bijwoont kennis heeft van de financiële zaken van uw vereniging of stichting.

Aanmelden is mogelijk door een mail te sturen aan m.vanzal@soest.nl

Meer informatie?

Meer informatie over de gewijzigde belastingregels en de nieuwe subsidiemogelijkheden vindt u hier: