25-05-2019

Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest nog niet bekend

Beleidsvisie Sport in Soest 2018-2021

07-01-2018

Sport is volgens Kees Jansma “de belangrijkste bijzaak in het leven”. Daarom is het niet vreemd om eens op een rijtje te zetten wat we daarvan verwachten in Soest. De Sportfederatie Soest heeft een kernachtige beleidsvisie geschreven vanuit het perspectief van de sportverenigingen in Soest. Hierin wordt voor de komende vier jaar vooruit gekeken wat de sport nodig heeft in Soest om de sociale binding die sport biedt, te bestendigen. Het gaat daarbij niet zozeer om wensen van specifieke verenigingen maar om de sport in haar geheel. Dit beleid is samengesteld met input van enkele kleinere en grotere verenigingen uit zowel Soesterberg als uit Soest. Daarna is dit beleid besproken en in december geaccepteerd door de ALV van de SFS. Enkele kernpunten uit dit beleid zijn:

• Om de hoge sportparticipatie in stand te houden moeten voldoende accommodaties planmatig op NOC-NSF niveau voor breedtesport worden gehouden, in combinatie met een stabiel prijs-en tariefbeleid, zonder eigen bijdrage van verenigingen voor het standaardniveau van faciliteiten.
  • Naast instandhouding moet er ruimte worden gecreëerd voor nieuwe sporten/activiteiten en voor nieuwe organisatie-en communicatievormen.
  • Voor sociale en maatschappelijke binding is het belangrijk dat iedere vereniging toegang heeft tot een “thuishonk” voor sociale activiteiten.
  • Samenwerking met andere sectoren kan goed afgestemd worden via buurtsportcoaches, die dan wel betaalbaar moeten zijn.
  • Verenigingen zijn bij uitstek geschikt voor sociale binding en moeten de ruimte krijgen om dit te ontplooien.

Download Beleidsvisie Sport in Soest 2018-2021