22-01-2019
Besloten Algemene Ledenvergadering Sport Federatie Soest kantine MHC aan de Bosstraat

23-01-2019
Sportcafé 2019 gemeente Soest ea Hockeyclub Phoenix te Zeist

Voorgenomen besluitvorming over plannen Sportaccommodaties vvHees en vvSEC uitgesteld.

18-01-2018

Het college heeft geconstateerd dat de besluitvorming die voorzien was in februari rondom de plannen voor de buitensport niet haalbaar is. Dit omdat het college vindt dat er aanvullend natuuronderzoek nodig is om tot een voorstel te komen dat rijp is voor behandeling. Dit betekent dat de gemeenteraad over beide onderwerpen nu geen nader besluit neemt.

Wederom uitstel van een al lang lopend traject, terwijl de onderhoudsstaat van voetbalvereniging Hees eigenlijk al vele jaren vraagt om deze accommodatie geheel te vernieuwen, zowel velden (met aanleg kunstgrasveld) als ook de kantine en kleedkamers. Ditzelfde geldt ook voor vvSEC, die al jaren o.a. wacht op de aanleg van een kunstgrasveld, zodat ook de trainingen in de winter door kunnen gaan. De velden zijn nu al enkele maanden bijna niet te gebruiken.

Bovendien heeft de onzekere toekomst wanneer deze nieuwbouwplannen worden gerealiseerd als ook waar deze gerealiseerd gaan worden direct invloed op de instroom van nieuwe leden voor beide verenigingen. Daarnaast betekent dit ook dat MHC nog langer moet wachten alvorens haar accommodatie met een veld kan worden uitgebreid.

Hierbij het door de gemeente Soest uitgebrachte persbericht