Sport in Soest Sport Federatie Soest

Sportverenigingen

Smeeing BDC
Korfbalvereniging De Eemvogels
De Knickerbockers
Show & Twirlteam Soesterberg
Golfclub Soestduinen
S.O. Soest
Soester Bowling Vereniging
B.C. Badso
De Duinkikkers
De Eemschutters
V.V. Hees
A.G.V. De Springbokken
V.V. 't Vliegdorp
J.B.V. De Gemshoorn
Firtina'93
M.H.C. Soest
A.V. Pijnenburg
Ski team Soesterberg
Peter's Baan Soest
B.C. Schoon Slem
Sovoco
Bridge Club Soesterberg
B.C. Soest
Bowls Club Soest
R.T.V. Tempo Toer
T.V. Soest-Zuid
L.T.C. Soestdijk
B.C. Selby
B.C. Eemland
T.T.V. Overhees
St. Bentinck Fonds
The Red Stars
VVZ'49
Schaatsvereniging Eemland
V.V. Sec
T.T.V. Shot
L.T.V. Soesterberg
De Schieter
Soester Schaakclub
De Schieter
Nordic Walking Soest
Damvereniging Soest-Baarn
Mountainbike Vereniging Midden Nederland
Bekijk alle verenigingen

Sportdebat in Idea op 20 februari Update

19-02-2018

Morgenavond (dinsdag 20 februari) het Sportdebat in Idea. Van de 16 partijen hebben zich er 13 aangemeld om aan het debat deel te nemen.
In de afgelopen week is in de plaatselijke en regionale pers aandacht besteed aan dit Sportdebat. Zie hieronder de krantenberichten.

Tijdens de avond worden 4 verschillende stellingen besproken. Bijgaand de 4 stellingen met daarbij een korte inleiding.

Vanaf 19.30 uur is elke belangstellende welkom in Idea!!!

 

----

Krijgt sport in Soest wel genoeg en de juiste aandacht?
Sportdebat dinsdagavond 20 februari in Idea

Sport en sportverenigingen zijn cruciaal voor een gezond en leefbaar Soest. Dat besef moet veel beter doordringen.
Dat is de gedachte achter het sportdebat dinsdagavond 20 februari in de theaterzaal van Idea, waarbij de sport met kandidaat-raadsleden van de verschillende partijen in gesprek gaat. Over de betekenis van sport, het belang van goede sportverenigingen in onze gemeente en wat het ons allen in Soest oplevert.
Sport lijkt te vaak een vanzelfsprekendheid. Tot een echte discussie over wat het maatschappelijk en sociaal betekent komt het dan ook zelden. Doorgaans beperkt de discussie zich tot geld, accommodaties en vooral ook waar die dan eigenlijk niet zouden moeten staan, zoals recent de wijk Overhees. Toch zal niemand ontkennen dat Sport en Bewegen voor de gezondheid van Soesters heel belangrijk is. Gelukkig staat sport de afgelopen jaren dan ook vele malen op de agenda van het gemeentebestuur. Al mag dat best prominenter, vinden de sportclubs zelf. Vandaar ook dat verkiezingsitems als een nieuwe sporthal, het uitbreiden en verplaatsen van sportaccommodaties en wat sport inwoners mag kosten aan bod komen.

Die discussie gaat de Sportfederatie Soest namens en met vertegenwoordigers van sportverenigingen graag aan met de (aankomende) lokale politici. Deels in de vorm van stellingen rond thema’s als bezuinigingen, al dan niet gedwongen verhuizen van sportclubs, de grote opbrengsten van sport en noodzakelijke vernieuwing. Ook het aanwezige publiek wordt hier interactief bij betrokken.

De avond begint om 20.00 uur in de theaterzaal van RegioCultureel Centrum Idea. De leiding van de avond is in handen van Hans van Keken, journalist verbonden aan de Gooi en Eemlander, en al jaren betrokken bij wat zich in Soest allemaal afspeelt. Ieder die zich bij het onderwerp betrokken voelt is van harte uitgenodigd bij dit Sportdebat aanwezig te zijn.


Nieuwsoverzicht