Sport in Soest Sport Federatie Soest

Sportverenigingen

V.V. Sec
Korfbalvereniging De Eemvogels
R.T.V. Tempo Toer
M.H.C. Soest
De Schieter
Golfclub Soestduinen
Nordic Walking Soest
VVZ'49
De Knickerbockers
B.C. Badso
Smeeing BDC
Damvereniging Soest-Baarn
De Duinkikkers
V.V. Hees
Soester Schaakclub
A.V. Pijnenburg
V.V. 't Vliegdorp
Bridge Club Soesterberg
St. Bentinck Fonds
A.G.V. De Springbokken
Bowls Club Soest
De Schieter
T.T.V. Overhees
Schaatsvereniging Eemland
T.V. Soest-Zuid
Show & Twirlteam Soesterberg
Firtina'93
S.O. Soest
B.C. Schoon Slem
L.T.V. Soesterberg
De Eemschutters
B.C. Eemland
Peter's Baan Soest
Ski team Soesterberg
Sovoco
L.T.C. Soestdijk
J.B.V. De Gemshoorn
B.C. Soest
Mountainbike Vereniging Midden Nederland
Soester Bowling Vereniging
The Red Stars
T.T.V. Shot
B.C. Selby
Bekijk alle verenigingen

Innovatiefonds sociaal domein ook voor sportverenigingen

22-04-2018

De gemeente Soest stelt per 1 juli het innovatiefonds beschikbaar. Dit fonds is bedoeld voor maatschappelijke organisaties met nieuwe sociale initiatieven. Initiatieven die inwoners ondersteunen die dat nodig hebben. De gemeente heeft hiervoor € 165.000,- beschikbaar.
Iedereen doet mee
De gemeente Soest vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen in de Soester samenleving. Daarvoor heeft de gemeente een tijdje geleden de Strategische Agenda Sociaal Domein opgesteld. Het doel van deze agenda is dat inwoners zelfredzamer worden, meedoen naar vermogen, zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en zich veilig voelen.
Wethouder Jannelies van Berkel: “Niet iedereen in Soest redt het in zijn eentje. Sommige mensen hebben daar ondersteuning bij nodig. En samen met maatschappelijke organisaties zetten wij alles op alles om de kwetsbare inwoners te helpen. In Soest ondersteunen wij veel initiatieven van burgers en organisaties om het leven van inwoners te verbeteren. Het innovatiefonds is weer een extra impuls”.
Minder regels, meer effect
Wethouder Marcel Adriani: “Met het innovatiefonds zet de gemeente de deur open voor nieuwe initiatieven van maatschappelijke organisaties die hieraan bijdragen. Niet teveel regels, wel veel effect. Het innovatiefonds is laagdrempelig en geeft ruimte voor creativiteit. We kijken dan ook erg uit naar alle nieuwe ideeën”. Voor initiatieven om de leefbaarheid van de wijk te bevorderen kunnen inwoners al subsidie aanvragen bij de gemeente in het kader van de ‘wijkbudgetten’. Wethouder Adriani: "Iedereen met een idee dat Soest verder helpt, kan de gemeente benaderen, van kleine initiatieven tot grote plannen’.
Aanvragen innovatiefonds
Het innovatiefonds is bedoeld voor stichtingen, ondernemingen en verenigingen (waaronder sportverenigingen)

Per 1 juli 2017 is er € 165.000,- beschikbaar vanuit dit fonds. Meer informatie over de subsidieregeling ‘Innovatiefonds Sociaal Domein Soest’ kunt u vinden op de website van de gemeente.

Nadere informatie over het Innovatiefonds
Subsidieregeling
Informatiefolder


Nieuwsoverzicht