Sport in Soest Sport Federatie Soest

Sportverenigingen

VVZ'49
De Schieter
Damvereniging Soest-Baarn
Firtina'93
T.T.V. Overhees
R.T.V. Tempo Toer
Peter's Baan Soest
Ski team Soesterberg
V.V. Hees
Mountainbike Vereniging Midden Nederland
De Schieter
A.G.V. De Springbokken
B.C. Badso
The Red Stars
Soester Schaakclub
Bowls Club Soest
Schaatsvereniging Eemland
T.T.V. Shot
Show & Twirlteam Soesterberg
B.C. Schoon Slem
B.C. Soest
Sovoco
Golfclub Soestduinen
Soester Bowling Vereniging
M.H.C. Soest
De Knickerbockers
Bridge Club Soesterberg
A.V. Pijnenburg
B.C. Eemland
De Duinkikkers
L.T.V. Soesterberg
V.V. Sec
L.T.C. Soestdijk
De Eemschutters
Smeeing BDC
V.V. 't Vliegdorp
B.C. Selby
T.V. Soest-Zuid
Nordic Walking Soest
S.O. Soest
Korfbalvereniging De Eemvogels
St. Bentinck Fonds
J.B.V. De Gemshoorn
Bekijk alle verenigingen

Innovatiefonds sociaal domein ook voor sportverenigingen

22-04-2018

De gemeente Soest stelt per 1 juli het innovatiefonds beschikbaar. Dit fonds is bedoeld voor maatschappelijke organisaties met nieuwe sociale initiatieven. Initiatieven die inwoners ondersteunen die dat nodig hebben. De gemeente heeft hiervoor € 165.000,- beschikbaar.
Iedereen doet mee
De gemeente Soest vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen in de Soester samenleving. Daarvoor heeft de gemeente een tijdje geleden de Strategische Agenda Sociaal Domein opgesteld. Het doel van deze agenda is dat inwoners zelfredzamer worden, meedoen naar vermogen, zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen en zich veilig voelen.
Wethouder Jannelies van Berkel: “Niet iedereen in Soest redt het in zijn eentje. Sommige mensen hebben daar ondersteuning bij nodig. En samen met maatschappelijke organisaties zetten wij alles op alles om de kwetsbare inwoners te helpen. In Soest ondersteunen wij veel initiatieven van burgers en organisaties om het leven van inwoners te verbeteren. Het innovatiefonds is weer een extra impuls”.
Minder regels, meer effect
Wethouder Marcel Adriani: “Met het innovatiefonds zet de gemeente de deur open voor nieuwe initiatieven van maatschappelijke organisaties die hieraan bijdragen. Niet teveel regels, wel veel effect. Het innovatiefonds is laagdrempelig en geeft ruimte voor creativiteit. We kijken dan ook erg uit naar alle nieuwe ideeën”. Voor initiatieven om de leefbaarheid van de wijk te bevorderen kunnen inwoners al subsidie aanvragen bij de gemeente in het kader van de ‘wijkbudgetten’. Wethouder Adriani: "Iedereen met een idee dat Soest verder helpt, kan de gemeente benaderen, van kleine initiatieven tot grote plannen’.
Aanvragen innovatiefonds
Het innovatiefonds is bedoeld voor stichtingen, ondernemingen en verenigingen (waaronder sportverenigingen)

Per 1 juli 2017 is er € 165.000,- beschikbaar vanuit dit fonds. Meer informatie over de subsidieregeling ‘Innovatiefonds Sociaal Domein Soest’ kunt u vinden op de website van de gemeente.

Nadere informatie over het Innovatiefonds
Subsidieregeling
Informatiefolder


Nieuwsoverzicht