Sport in Soest Sport Federatie Soest

Sportverenigingen

V.V. 't Vliegdorp
T.T.V. Shot
Peter's Baan Soest
The Red Stars
De Eemschutters
M.H.C. Soest
B.C. Schoon Slem
Sovoco
V.V. Sec
Soester Schaakclub
B.C. Soest
VVZ'49
De Knickerbockers
Ski team Soesterberg
T.T.V. Overhees
L.T.V. Soesterberg
Soester Bowling Vereniging
A.V. Pijnenburg
St. Bentinck Fonds
S.O. Soest
Schaatsvereniging Eemland
Korfbalvereniging De Eemvogels
V.V. Hees
Bowls Club Soest
Nordic Walking Soest
Golfclub Soestduinen
A.G.V. De Springbokken
Firtina'93
J.B.V. De Gemshoorn
Show & Twirlteam Soesterberg
R.T.V. Tempo Toer
L.T.C. Soestdijk
B.C. Badso
De Schieter
Mountainbike Vereniging Midden Nederland
Smeeing BDC
B.C. Selby
Damvereniging Soest-Baarn
De Duinkikkers
De Schieter
B.C. Eemland
T.V. Soest-Zuid
Bridge Club Soesterberg
Bekijk alle verenigingen

Gemeenteraad stemt in met voorkeursmodel Bosstraat

23-05-2019

Tijdens de raadsvergadering van woensdagavond 22 mei is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met het door het College voorgestelde Voorkeursmodel Bosstraat. Op basis van de inbreng van de sportverenigingen tijdens de eerdere bespreking op donderdag 16 mei zijn er wel enkele aanpassingen in het voorstel aangebracht:

1. Afgesproken is minder parkeerplaatsen aan te leggen waardoor minder bomen gekapt behoeven te worden maar vooral ook een van de velden van SO Soest niet te verleggen. Bovendien zal de komende jaren speciaal worden gekeken naar de verkeersveiligheid rondom de sportaccommodaties aan de Bosstraat.

2. Het veld 2 van SO Soest dat bij krapte bij vvSEC gezamenlijk gebruikt moet gana worden zal niet alleen worden opgeknapt maar ook worden gewijzigd in een kunstgrasveld.

3. Apart benoemd is de aanpassingen op de sportaccommodatie van vvHees en daarbij afspraken te maken vanuit de gemeente met deze voetbalvereniging over "right to challenge" waarbij ook de aanleg van een kunstgrasveld mogelijk wordt.

Op zo kort mogelijke termijn zal worden gestart met de verschillende aanpassingen waarvan bij de enkele al de nodige voorbereidingen waren getroffen in overleg met de betrokken verenigingen. 

Ondanks dat er nog steeds sprake is van een kraptemodel zal na jaren discussie vele miljoenen geïnvesteerd worden in de sportaccommodaties rondom de Bosstraat waardoor deze weer up-to-date zijn en in ieder geval MHC de beschikking krijgt over een extra hockeyveld.

 

 


Nieuwsoverzicht