Sport in Soest Sport Federatie Soest

Sportverenigingen

Sovoco
B.C. Eemland
De Eemschutters
B.C. Soest
Soester Schaakclub
Damvereniging Soest-Baarn
J.B.V. De Gemshoorn
V.V. Hees
V.V. 't Vliegdorp
The Red Stars
Schaatsvereniging Eemland
Mountainbike Vereniging Midden Nederland
B.C. Selby
De Duinkikkers
A.G.V. De Springbokken
B.C. Schoon Slem
Show & Twirlteam Soesterberg
L.T.C. Soestdijk
T.T.V. Overhees
VVZ'49
Bridge Club Soesterberg
Firtina'93
S.O. Soest
M.H.C. Soest
R.T.V. Tempo Toer
Nordic Walking Soest
Bowls Club Soest
De Knickerbockers
T.V. Soest-Zuid
De Schieter
Korfbalvereniging De Eemvogels
Golfclub Soestduinen
A.V. Pijnenburg
De Schieter
L.T.V. Soesterberg
V.V. Sec
St. Bentinck Fonds
Soester Bowling Vereniging
Peter's Baan Soest
T.T.V. Shot
B.C. Badso
Ski team Soesterberg
Smeeing BDC
Bekijk alle verenigingen

Sportaanbod in Soest gaat verschralen

16-07-2020

Gisteravond, woensdag 15 juli, hebben de sportverenigingen in Soest een mail ontvangen van de gemeente Soest waarin ze werden geïnformeerd over het aanpassen van de tarieven binnensport. Deze aangepaste tarieven binnensportaccommodaties zijn vanaf 1 januari 2021 a.s. van toepassing.
Het betreft de eerste fase van de tariefaanpassing die moet leiden tot tarieven die meer overeenkomen met die in verschillende gemeenten in de regio. Tevens moeten deze aanpassingen leiden tot extra inkomsten uit verhuur binnensportaccommodaties van € 75.000 in 2021 en oplopen naar € 175.000 in 2024.

Eerste reactie vanuit de Sport Federatie Soest (SFS)

De SFS betreurt het besluit dat het college heeft genomen om de tarieven al voor het jaar 2021 zo radicaal te verhogen (gemiddeld 75% ten opzichte van de huidige situatie) en daarmee is voorbijgegaan aan haar inbreng mede namens de binnensportverenigingen in de afgelopen maanden.

De SFS voorziet een desastreuze verschraling van het sportaanbod zowel kwalitatief, kwantitatief als qua diversiteit.  De binnensportverenigingen staan voor een bijna onmogelijke opdracht om deze tariefsverhoging in hun exploitatie te verwerken, temeer daar alternatieve financieringsbronnen zeker op dit moment moeilijk te vinden zijn.

Daarnaast betreurt de SFS het dat niet eerst de voor 2020 aangekondigde nieuwe sportvisie is afgewacht, alvorens een tariefbesluit te nemen. Juist deze visie zou duidelijkheid moeten verschaffen omtrent de (politiek) gewenste omvang van het sportaanbod en daarvoor beschikbare middelen.


Nieuwsoverzicht