Sport in Soest Sport Federatie Soest

Start sportseizoen 2021-2022

19-08-2021

We staan op de drempel van een nieuw sportseizoen 2021-2021. Veel verenigingen hebben inmiddels hun trainingen weer hervat. We hopen natuurlijk dat we dit seizoen met minder beperkingen te maken zullen krijgen. Het sporten en bewegen is de afgelopen 1,5 jaar zeker in verenigingsverband heel lastig geweest. De verenigingsbesturen met hun kader hebben geprobeerd binnen de beperkende maatregelen hun vereniging actief te houden. Natuurlijk is een van de belangrijke nevenfuncties van een verenigingen "het mensen ontmoeten" bijna of misschien wel helemaal niet mogelijk geweest.

Het bestuur van de Sport Federatie Soest hoopt dan ook dat het verenigingsleven en het sporten weer kan worden opgepakt en dat we er weer plezier aan kunnen beleven ook als supporter. Toch zullen we de eerste maanden alert moeten zijn op de beperkingen die er nog steeds bestaan en door de overheid in maatregelen zijn vastgelegd. Deze regels zullen ook gehandhaafd moeten worden. We willen natuurlijk dat alles zo snel mogelijk toch weer als van ouds kan.
Wij wensen alle verenigingsbesturen maar ook alle sporters veel succes en plezier in de komende tijd.

Vandaag heeft de gemeente Soest aan de verenigingsbesturen nog een mail gestuurd waarin de verschillende maatregelen waarmee rekening moet worden gehouden nogmaals zijn benoemd.

Hieronder de tekst van deze mail:

Beste sportbestuurders en contactpersonen sport,

De start van sportseizoen 2021-2022 begint. Veel sportverenigingen zijn begonnen met “de warming up” van dit seizoen: trainingen, oefenwedstrijdjes en elkaar weer zien op de vereniging. Bij de laatste verruiming van de corona maatregelen voor de zomer, op 26 juni, is meer ruimte gekregen om te sporten en te bewegen. Maar ook na deze zomer is nog niet alles zoals we dat gewend waren voor corona. Zo blijft de anderhalve meter afstand voor en na het sporten de norm. Let daarom opdat u de juiste regels hanteert in uw clubaccommodatie/sportkantine. Alleen dan kunnen we op een veilige manier genieten van sport. Als gemeente, sportorganisatie en ook als organisator van sportactiviteiten zijn we er verantwoordelijk voor dat dit ook na de zomer veilig kan. Daarom informeren we u nog eens over de maatregelen die op dit moment gelden voor sport.

Regels na verruiming voor de sport

De algemene regels gelden: handen wassen, niezen en hoesten in de elleboog en niet handen schudden. Iedereen met gezondheidsklachten blijft thuis.

• Amateurwedstrijden mogen weer voor alle leeftijden. Ook met publiek.
  • Publiek houdt op een vaste plek 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Iedereen houdt zich aan de specifiek geldende regels van de sportbonden en de algemene regels van de gemeente Soest.
  • Voor sportkantines mogen de reguliere openings- en schenktijden worden gehanteerd en gelden de huidige coronaregels die ook voor de horeca gelden, entertainment is nog niet toegestaan en consumpties mogen slechts worden gebruikt op een door de organisatie aangeven zitplaats.
  • Jongeren tot en met 17 jaar mogen binnen en buiten gezamenlijk sporten, 1,5 meter afstand houden is daarbij niet verplicht.
  • Vanaf 18 jaar is binnen en buiten gezamenlijk sporten toegestaan. Als het nodig is voor de sport sportbeoefening is 1,5 meter afstand houden niet verplicht.

De organisator of sportclub is verantwoordelijk voor:

•          Het volgen en controleren van de regels.
•          Het aanwijzen van een algemeen coronaverantwoordelijke en een corona coördinator op locatie.
•          Communicatie naar leden.

Informatie

Voor informatie over de maatregelen en specifieke protocollen en vragen en antwoorden, verwijzen we u naar de onderstaande websites.

•    Algemene informatie en vragen en antwoorden over sport en corona:

•    Sport specifieke protocollen en vragen en antwoorden:

Voor overige vragen kunt u contact met opnemen met ondergetekende.
Wij wensen alle sporters een goede en gezonde start van dit sportseizoen!

Met vriendelijke groet,
namens het team sport,

Marco Ahlers, Robbert Jaspers en Marlon van Zal

De landelijke spelregels voor sporten in coronatijd.