22-01-2019
Besloten Algemene Ledenvergadering Sport Federatie Soest kantine MHC aan de Bosstraat

23-01-2019
Sportcafé 2019 gemeente Soest ea Hockeyclub Phoenix te Zeist

Oproep voor een veilig sportklimaat

06-12-2012

Of we nu voetballen, hardlopen, hockeyen, korfballen of mountainbiken, we kunnen allemaal ons steentje bijdragen aan een veilig sportklimaat in Nederland. Het hoort niet dat scheidsrechters, grensrechters of andere vrijwilligers worden belaagd, dat we ons onsportief gedragen of elkaar intimideren. Elke voetballer, hardloper, hockeyer, korfballer, fietser – elke sporter, dus – heeft de taak om in zijn eigen sportieve omgeving de normen van sportiviteit en respect te handhaven.

Excessen zoals vorige week in Almere wijst Sport Federatie Soest sterk van de hand. Logisch. Het raakt ons. Als lokale sportfederatie doen wij een beroep op de inzet van alle Soester sportverenigingen om onzinnig gedrag als dit bespreekbaar te maken binnen hun vereniging. Ook de Soester sportverenigingen moeten in sociaal opzicht immers een veilige omgeving zijn. Als er binnen de vereniging 'ruimte' is om stil te staan bij asociaal gedrag als in Almere dan doen we op dit moment al het mogelijke om blijk te geven van onze betrokkenheid. We staan er immers allemaal voor om de sport in Nederland sportief te houden. Kies als vereniging daarin je eigen stijl, zou ik zeggen.

Namens het bestuur van Sport Federatie Soest, Hans Moerman.