Sport in Soest Sport Federatie Soest Sportgala Soest

Agenda

22-01-2019
Besloten Algemene Ledenvergadering Sport Federatie Soest kantine MHC aan de Bosstraat

23-01-2019
Sportcafé 2019 gemeente Soest ea Hockeyclub Phoenix te Zeist

Volledig overzicht

Sportverenigingen

De Knickerbockers
V.V. Hees
J.B.V. De Gemshoorn
Nordic Walking Soest
Show & Twirlteam Soesterberg
Schaatsvereniging Eemland
R.T.V. Tempo Toer
De Duinkikkers
Soester Bowling Vereniging
Peter's Baan Soest
De Schieter
Korfbalvereniging De Eemvogels
The Red Stars
VVZ'49
B.C. Soest
B.C. Badso
Sovoco
De Schieter
B.C. Eemland
M.H.C. Soest
Soester Schaakclub
S.O. Soest
T.V. Soest-Zuid
Mountainbike Vereniging Midden Nederland
L.T.V. Soesterberg
Damvereniging Soest-Baarn
T.T.V. Overhees
L.T.C. Soestdijk
B.C. Selby
De Eemschutters
A.G.V. De Springbokken
Golfclub Soestduinen
V.V. 't Vliegdorp
Ski team Soesterberg
St. Bentinck Fonds
A.V. Pijnenburg
V.V. Sec
T.T.V. Shot
Bowls Club Soest
Bridge Club Soesterberg
B.C. Schoon Slem
Smeeing BDC
Firtina'93
Bekijk alle verenigingen

Honderd barvrijwilligers opgeleid

14-03-2012

Honderd (100!) barvrijwilligers van Soester sportverenigingen zijn de afgelopen drie weken geïnstrueerd in het verantwoord schenken van alcohol in sportkantines. Dit aantal overtrof de stoutste verwachtingen van de Sport Federatie Soest, die de avonden organiseerde in samenwerking met stichting Balans en Sportservice Midden Nederland. Vrijwilligers die bardienst draaien binnen de sportvereniging dienen volgens de drank- en horecawet opgeleid te worden om op een verantwoorde wijze met het schenken van alcohol te leren omgaan.

“Dat we hiermee een actueel thema bij de kop hebben was ons bekend. Zo is er de recente discussie over wie de kosten voor comazuipen betaalt en is er de SportBOB campagne, de BOB-campagne die zich in 2012 richt op de bezoekers van sportkantines. Maar dat verenigingen hun barvrijwilligers zo massaal op cursus stuurden overtreft onze stoutste verwachtingen. We hebben zelfs een extra derde avond moeten organiseren. Het is goed om te zien dat sportverenigingen hun verantwoordelijkheid nadrukkelijk pakken”, aldus Erik Tolboom, bestuurslid Sport Federatie Soest.
 
Het opleiden van barvrijwilligers is een concreet vervolg op de bijeenkomst ‘Drinken is geen sport’ die Sport Federatie Soest op 30 november 2011 organiseerde. De instructieavonden stonden open voor alle barvrijwilligers van verenigingen waarbij in de kantine alcohol wordt geschonken. Er werd op drie door sportverenigingen beschikbaar gestelde locaties deelgenomen door voetbal-, atletiek-, hockey-, tafeltennis-, volleybal-, tennis-, honk/softbal- en jeu de boules verenigingen. Door een samenwerking tussen Sport Federatie Soest en Stichting Balans kon deze avond voor de bij de Sport Federatie Soest aangesloten vereniging en haar vrijwilligers gratis worden aangeboden.

Nieuwsoverzicht