Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest Kantine VVZ'49 aan de Eemweg in Soest

Kerntakendiscussie - Column Hus Merk

29-02-2012

Het houdt de gemoederen niet echt meer bezig: “De kerntakendiscussie”. Na flink wat gehakketak, zwarte pieten, moties en verbaal geweld moet en zal de gemeente Soest toch tot een kerntakendiscussie komen.

Begin 2012 is “de foto” gepresenteerd. De raad laat zich daar in hun vergadering van 9 februari 2012 niet over uit. Slechts procedureel gepraat. En opnieuw de belofte dat er inhoudelijk gepraat moet gaan worden. Ben ik nu gek, of dom?

In de gemeenteraad van Soest hebben tal van partijen plaatsgenomen al dan niet rechtstreeks verkozen door de bevolking. Ik mag toch aannemen dat elke partij uitgangspunten heeft die zich onderscheiden van elke andere partij. Hoe kom je dan met elkaar tot overeenstemming over de politieke opvatting wat een kerntaak is van de gemeente?

Ik voorspel dat het geruzie wordt over niets. Gesteggel over woorden en uiteindelijk blijkt het te gaan over bezuiningen. Als het maar niet de sport wordt te bezuinigen op sport. Sport is een kerntaak van de gemeente. Van welke politieke stroming je ook bent. Sport een kerntaak? Wat een vraag: ben ik nu gek of dom?

Hus Merk.
Februari 2012