22-01-2019
Besloten Algemene Ledenvergadering Sport Federatie Soest kantine MHC aan de Bosstraat

23-01-2019
Sportcafé 2019 gemeente Soest ea Hockeyclub Phoenix te Zeist

Subsidie gratis VOG voor sportvrijwilligers met één jaar verlengd

01-11-2012

Onlangs heeft het Ministerie van Veiligheid en Justitie besloten om de subsidie ter waarde van 50.000 VOG’s voor vrijwilligers die werken met minderjarigen in de sport te verlengen met één jaar.

Zo krijgen sportverenigingen een jaar langer de tijd om de VOG binnen hun organisatie op een goede wijze in te bedden en voor alle vrijwilligers binnen de organisatie een VOG aan te vragen. Zo vormt de georganiseerde sport één blok en geeft zij gezamenlijk het signaal af dat de preventie van Seksuele Intimidatie binnen de sport serieus wordt genomen.

Sportverenigingen hebben sinds september 2012 de mogelijkheid om VOG’s te declareren via de declaratietool op de VOG website. De afgelopen twee maanden is een gering aantal VOG’s gedeclareerd. Dit is echter niet vreemd gezien de korte tijd dat de declaratietool operationeel is. Deze subsidieverlenging biedt sportverenigingen nu de gelegenheid om voor 31 december 2013 50.000 gratis VOG’s voor sportvrijwilligers te realiseren. Het gaat hierbij om de verlenging van de regeling van 2012, er is geen nieuwe budget toegekend.

Op de VOG website vind je alle informatie omtrent de VOG, het aanvraag- en declaratieproces van de VOG en kun je de voorlichtingsfolders downloaden.