25-05-2019
Cursus Vertrouwenscontactpersonen De Sleutel, Steenhoffstraat, Soest

Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest nog niet bekend

Voorstel college voor Soester sport onaanvaardbaar; sport zoekt naar uitweg

13-01-2014

“Pure minachting”, was één van de kwalificaties van sportbestuurders over de door de gemeente op donderdag 9 januari 2014 georganiseerde informatiebijeenkomst. “Zo ging het nu ook tijdens de klankbordgroepsbijeenkomsten, als er een vraag was dan werd geantwoord dat dat een politieke keuze was of er kwam een half bakken reactie”.

Afgelopen maandag 13 januari 2014 was de woede groot tijdens de zoveelste ledenvergadering van de Sport Federatie Soest. Nadat besloten was om toch op 9 januari naar de informatiebijeenkomst van de gemeente te gaan was de teleurstelling groot. “Dat we niets te verwachten hadden was op voorhand al duidelijk, maar dat we met elkaar zo weggezet zouden worden was onvoorstelbaar”.

De grote vraag was maandag 13 januari hoe nu verder te gaan. De vergadering besloot unaniem om duidelijk afstand te nemen van het collegevoornemen. De huursystematiek en de uitkomsten zijn voor de georganiseerde sport niet acceptabel. Er is sprake van een duidelijke en unanieme principiële afwijzing.

Na  het uiten van het ongenoegen werd gesproken over voorwaarden waaraan een andere regeling voor het berekenen van huren van sportaccommodaties aan dient te voldoen. Er werd een begin gemaakt met het opstellen van randvoorwaarden waarbinnen medewerking van de sport mogelijk moet worden aan het ontwikkelen van alternatieven. De vergadering gaf het mandaat aan het bestuur van de Sport Federatie Soest en de Kerngroep om deze randvoorwaarden verder uit te werken.

Donderdag neemt het college van Soest een besluit over het nieuwe tariefsysteem. Sportend Soest houd de adem in.