22-01-2019
Besloten Algemene Ledenvergadering Sport Federatie Soest kantine MHC aan de Bosstraat

23-01-2019
Sportcafé 2019 gemeente Soest ea Hockeyclub Phoenix te Zeist

De Ledenvergadering van 5 februari en De Ronde van 6 februari

07-02-2014

Op 6 februari kwam het onderwerp Sportvisie en de status daarvan aan de orde in De Ronde. Alle fracties waren daarbij aanwezig. De voorzitter van de Sport Federatie, Hans Moerman, was een van de insprekers. Hij complimenteerde het college met het voorstel om het Sportveld zelf aan het werk te zetten om een nieuw financieringsvoorstel voor de sport te ontwikkelen. Zoals het er nu naar uitziet zal volgende week de Raad, met de nodige opmerkingen, akkoord gaan met het voorstel. Die opmerkingen hebben voornamelijk betrekking op de ingangsdatum van het nieuwe stelsel en op de werkwijze van de Kerngroep. De Raad wil graag de zekerheid hebben dat de bezuiniging van € 500.000,00 echt gehaald gaat worden.

In de ledenvergadering van de Sport Federatie Soest van woensdag 5 februari werd het werkdocument vastgesteld waarin de werkwijze van de Kerngroep is beschreven. Dat ging niet zonder slag of stoot. Er was een pittige discussie nodig om met tekstaanpassingen iedereen in de vergadering in te laten stemmen met deze tekst. Ook over het te verstrekken mandaat aan Kerngroep II werd goed gedebatteerd. Uiteindelijk werd Kerngroep II geformeerd. Nadat woensdag 12 februari 2014 de gemeenteraad van Soest instemt met het college-voorstel om de sport zelf aan het werk te laten gaan, gaan de leden van de Kerngroep II aan de slag.