Sport in Soest Sport Federatie Soest

Sportverenigingen

Soester Bowling Vereniging
S.O. Soest
De Schieter
VVZ'49
L.T.C. Soestdijk
V.V. 't Vliegdorp
Peter's Baan Soest
Damvereniging Soest-Baarn
Schaatsvereniging Eemland
Sovoco
Show & Twirlteam Soesterberg
De Duinkikkers
B.C. Eemland
Bowls Club Soest
Mountainbike Vereniging Midden Nederland
B.C. Selby
V.V. Hees
De Knickerbockers
A.V. Pijnenburg
Nordic Walking Soest
Golfclub Soestduinen
R.T.V. Tempo Toer
Korfbalvereniging De Eemvogels
T.V. Soest-Zuid
St. Bentinck Fonds
T.T.V. Overhees
T.T.V. Shot
B.C. Soest
Ski team Soesterberg
Bridge Club Soesterberg
De Schieter
A.G.V. De Springbokken
De Eemschutters
L.T.V. Soesterberg
Firtina'93
M.H.C. Soest
B.C. Schoon Slem
Soester Schaakclub
V.V. Sec
The Red Stars
Smeeing BDC
B.C. Badso
J.B.V. De Gemshoorn
Bekijk alle verenigingen

Meer Nederlanders willen in 2014 gaan sporten

24-01-2014

Van de Nederlandse bevolking in de leeftijd van 15-80 jaar geeft 72% aan van plan te zijn te gaan of te blijven sporten in 2014. Dit komt overeen met ruim 9,2 miljoen personen. Dat zijn er zo’n 900.000 meer dan het aantal dat aangeeft in 2013 te hebben gesport. Dat percentage staat op 65%. Dit blijkt uit onderzoek dat GfK in opdracht van NOC*NSF heeft verricht. De uitkomst betekent dat er voor sportaanbieders in 2014 een reële kans is op ledengroei.

Uit het onderzoek blijkt verder dat van de personen van 15-80 jaar die aangeven de afgelopen 12 maanden niet of weinig te hebben gesport (minder dan 12 keer per jaar), 61% aangeeft in 2014 te gaan sporten of dit te blijven doen. 

De meeste Nederlanders van 15-80 jaar doen aan sport om conditie, kracht en/of lenigheid op te bouwen of t behouden (68%). Andere veel genoemde redenen om te sporten zijn ontspanning (61%), om af te vallen of op gewicht te blijven (47%) of vanwege de gezondheid (46%). 

Personen in de leeftijd van 15 t/m 44 jaar, mannen en mensen met een hoge of middelbare opleiding hebben gemiddeld vaker ‘sportieve’ goede voornemens. Fitness wordt het vaakst genoemd (26%) als sport waarin men is geïnteresseerd. Ook hardlopen, wandelen, zwemmen en fietsen zijn in trek. 

Onderzoek 
GfK legt maandelijks een representatieve groep Nederlanders een sportgerichte vraag voor. De vragen over het voornemen om in 2014 te gaan of te blijven sporten, werden begin januari 2014 gesteld aan 3112 Nederlanders in de leeftijd van 15 tot 80 jaar. Het maandelijkse onderzoek gebeurt in opdracht van NOC*NSF. De sportkoepel streeft ernaar dat in 2016 driekwart van de Nederlanders minimaal één keer per maand aan sport doet.


Nieuwsoverzicht