25-05-2019

Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest nog niet bekend

Cursus reanimatie /AED

06-03-2014

Sport Federatie Soest organiseertin samenwerking met de Combinatiefunctionaris Verenigingen op maandag 17 maart een cursus Reanimatie/AED. De cursus is bedoeld voor vrijwilligers van sportverenigingen die snel en effectief willen ingrijpen om zo de overlevingskansen van het slachtoffer te vergroten. De cursuslocatie is een kantine van v.v. SEC aan de Bosstraat in Soest. Deelnemers krijgen een bevestiging toegezonden.

Elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Op dit moment overleeft maar 5 tot 10 procent van de slachtoffers. Snelle en doeltreffende hulp van omstanders is van levensbelang. Maar die omstanders moeten wel weten dat de eerste 6 minuten bij een hartstilstand cruciaal zijn én weten wat er moet gebeuren. De overlevingskans van slachtoffers van een hartstilstand kan dan worden verhoogd naar 50 tot 70 procent.

Doelstelling: Deelnemers te leren reanimeren en de AED hierbij te gebruiken zodat zij direct hulp kunnen bieden in geval van een circulatiestoornis (hartstilstand).

Doelgroep: Iedere verenigingsvrijwilliger (trainers, coaches etc).

Kosten: Er wordt een kleine bijdrage van €10,00 per persoon worden gevraagd die op de avond zelf cash afgerekend dient te worden.

Duur workshop: per cursus kunnen maximaal 10 personen deelnemen. Per vereniging mogen maximaal twee vrijwilligers zich aanmelden.

De workshop vindt plaats van 19.30 tot 22.00 uur waarin men voornamelijk praktijkgericht bezig is. Deelnemers ontvangen geen certificaat, hiervoor moet een volledige AED-cursus gevolgd worden.

Inschrijven: Tot uiterlijk 12 maart 2014!

Aanmelden: Stuur een mail naar Nadine de Goede. Vermeld in de mail: Naam van de vereniging, achternaam en voorletters, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres van deelnemende persoon.

Meer informatie: Voor meer informatie kunt u terecht bij Erik Tolboom (Sportfederatie):  of Nadine de Goede (CFV).

Wees er snel bij want vol is vol!