Sport in Soest Sport Federatie Soest Sportgala Soest

Agenda

22-01-2019
Besloten Algemene Ledenvergadering Sport Federatie Soest kantine MHC aan de Bosstraat

23-01-2019
Sportcafé 2019 gemeente Soest ea Hockeyclub Phoenix te Zeist

Volledig overzicht

Sportverenigingen

Sovoco
Nordic Walking Soest
VVZ'49
A.G.V. De Springbokken
De Eemschutters
B.C. Eemland
St. Bentinck Fonds
Schaatsvereniging Eemland
Golfclub Soestduinen
De Knickerbockers
T.T.V. Overhees
Bridge Club Soesterberg
A.V. Pijnenburg
T.T.V. Shot
M.H.C. Soest
B.C. Badso
L.T.C. Soestdijk
S.O. Soest
Bowls Club Soest
De Schieter
V.V. 't Vliegdorp
De Schieter
Firtina'93
B.C. Selby
T.V. Soest-Zuid
Smeeing BDC
The Red Stars
L.T.V. Soesterberg
Ski team Soesterberg
B.C. Schoon Slem
De Duinkikkers
Soester Bowling Vereniging
V.V. Hees
Korfbalvereniging De Eemvogels
J.B.V. De Gemshoorn
Mountainbike Vereniging Midden Nederland
Damvereniging Soest-Baarn
Soester Schaakclub
Show & Twirlteam Soesterberg
V.V. Sec
R.T.V. Tempo Toer
B.C. Soest
Peter's Baan Soest
Bekijk alle verenigingen

Verkiezingsdebat Sport

05-03-2014

Sport Federatie Soest hield dinsdag 4 maart het Sportverkiezingsdebat in het goed gevulde Theater Idea. 125 mensen waren aanwezig. Het publiek bestond uit sportbestuurders, sporters en ‘achterban’ van de in het debatpanel vertegenwoordigde politieke partijen. Er was zelfs een sportvereniging die zijn trainingsavond had overgeslagen om aanwezig te zijn.

Dat alle politieke partijen de sport een warm hart toedragen, maatwerk en samenwerking belangrijk vinden en waardering hebben voor de inzet van vrijwilligers, kan als de weinig verrassende conclusie worden getrokken na het Verkiezingsdebat Sport. Allemaal mooie uitspraken werden gedaan maar wat gaat er na 19maart gebeuren? Dat zal pas blijken wanneer een nieuw college aan de slag gaat met het voorstel dat de Kerngroep van de Sport Federatie Soest nog moet maken en de andere uitwerkingen van de Sportvisie. Een van de sportbestuurders verwoordde zijn gevoel na afloop als volgt: “Dat je met je ouders naar de Vakantiebeurs gaat en allerlei mooie bestemmingen bekijkt. En als de vakantie nadert, wordt het toch weer Terschelling.”

De avond werd geleid door Radio 1 sportverslaggever en presentator van het Soester Sportgala Robbert Meeder. NCR journalist en columnist van de Soester Courant Koen Greven zorgde er in zijn scheidsrechterstoel voor dat de spreektijd niet werd overschreden. Geopend werd de zin ‘Als wij in het college zitten na de verkiezingen dan gaan we....’ De dertien politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen moesten in 30 seconden spreektijd deze zin invullen. Vervolgens werden de politieke partijen en de sportbestuurders aan de hand van stellingen aan de tand gevoeld.

Volgens Erik Tolboom van Sport Federatie Soest was er een prettige sfeer tijdens de avond. Ook de sportbestuurders die verontwaardigd waren over het inmiddels ingetrokken collegevoorstel voor nieuw sportbeleid, toonden zich sportief en mild in de discussie. Nadat wat er allemaal is voorgevallen de afgelopen maanden had de Sport Federatie een feller debat verwacht. Het liep al tegen tienen toen het debatgedeelte afgesloten werd. Over de stellingen is ook na afloop nagepraat. Tegen half twaalf keerden de bezoekers huiswaarts.

Het debat is voor herhaling vatbaar, vindt de Sport Federatie Soest. Maar de antwoorden bleven nu te algemeen en waren niet concreet genoeg. Bij een volgende keer, over vier jaar, worden er scherpere keuzes voorgelegd, aldus Tolboom.

 


Nieuwsoverzicht