Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest Kantine VVZ'49 aan de Eemweg in Soest

Weging sportstandpunten in stem

10-03-2014

Een op de zes kiesgerechtigden laat de sportstandpunten van politieke partijen meewegen bij de keuze in het stemhokje. Aldus een peiling van het Mulier Instituut en het Sociaal Cultereel Planbureau. Sporters laten sportstandpunten van politieke partijen vaker meespelen in de partijkeuze dan niet-sporters, respectievelijk 20% en 10%. Bij sporters is het dus een op de vijf en onder verenigingssporters zelfs een op de vier kiesgerechtigden die de standpunten op het gebied van sport meewegen bij hun keuze.

Moeten we nu allemaal alle programma’s doorworstelen op zoek naar de standpunten van de dertien partijen in Soest? Nee, dat is niet nodig. Dat heeft een positief kritische sportliefhebber uit Soest al voor u gedaan. Een overzicht van gedeelten van de verkiezingsprogramma´s die betrekking hebben op de thema’s Sport, Bewegen, Spelen en Recreatie  van alle partijen die mee doen aan de gemeenteraadsverkiezing in Soest staat hier.