22-01-2019
Besloten Algemene Ledenvergadering Sport Federatie Soest kantine MHC aan de Bosstraat

23-01-2019
Sportcafé 2019 gemeente Soest ea Hockeyclub Phoenix te Zeist

Instructie verantwoord alcoholgebruik 14 april 2014

17-03-2014

Alcohol in sportkantines blijft een actueel thema. Een thema dat leeft onder de Soester sportverenigingen. Op verzoek wordt de Instructie Verantwoord Alcoholgebruik (IVA) op maandag 14 april 2014 opnieuw aangeboden.

Wie, wat, wanneer en waar?

Sport Federatie Soest, Stichting Balans en Combinatiefunctionarissen Verenigingen nodigen vrijwilligers die bardienst draaien binnen de sportvereniging uit om aanwezig te zijn bij de “Instructieavond Verantwoord Alcoholgebruik”. De Instructie Verantwoord Alcoholgebruik wordt georganiseerd op maandag 14 april 2014 . De avond begint om 20.00 uur en de afronding staat geplande om 22.00 uur.

Wie verzorgt de instructie?

De avond wordt verzorgd door een docent van Sportservice Midden Nederland. Sportservice Midden Nederland is de door NOC*NSF en provincie Utrecht erkende sportraad voor de provincie Utrecht. De docent verschaft informatie over de nieuwe drank- en horecawet alsmede over de werking en effecten van alcoholgebruik. Daarnaast komt de praktijk van het verantwoord schenken van alcohol aan bod met lastige praktijksituaties, waarin je als barvrijwilliger voor het dilemma staat “schenk je wel of schenk je niet”.

Wat zijn de kosten?

Door een samenwerking tussen Sport Federatie Soest, Stichting Balans en de Combinatiefunctionarissen Verenigingen kan deze avond voor een bedrag van slechts €5,- per deelnemer worden aangeboden.

Wat krijgen de deelnemers na afloop?

De barvrijwilligers die aanwezig zijn geweest bij deze instructieavond, ontvangen na afloop een certificaat “Instructie Verantwoord Alcoholgebruik”. Deze barvrijwilligers zijn dan bevoegd om alcohol te schenken in de kantine. De certificaten worden samengesteld op basis van de gegevens op de presentielijst.

Opgeven?

Graag vernemen wij van u vooraf welke vrijwilligers namens uw vereniging op welke avond aanwezig zijn. De gegevens die wij nodig hebben voor het certificaat zijn: achternaam en voorletters, geboortedatum en geboorteplaats. Mail vóór 7 april naar info@sportfederatiesoest.nl.

Wees er snel bij want vol is vol!