25-05-2019
Cursus Vertrouwenscontactpersonen De Sleutel, Steenhoffstraat, Soest

Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest nog niet bekend

Masterclass: Hoe maak je je sporters beter en je club sterker?

30-04-2014

De masterclass ‘Wel winnen hè!’ - Hoe maak je je sporters beter en je club sterker? wordt gegeven door de aanvoerder van Positief Coachen, Ewald van Kouwen. Dit thema is interessant voor iedere sportvereniging en mag je dus niet missen! De datum hebben jullie - als het goed is - al in jullie agenda staan: dinsdag 27 mei 2014. De masterclass begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Plaats van handeling is sportkantine BDC Smeeing aan de Henriëtte Blaekweg. Deelname aan deze avond en eventuele extra ondersteuning wordt door de Gemeente Soest kosteloos mogelijk gemaakt!

‘De sportclub is failliet’. Dat beweert althans Ewald van Kouwen, die al een aantal jaren het hele land door reist om te betogen dat de vereniging zoals we die kennen niet meer past bij de huidige tijd. En dat we het roer dus drastisch om moeten gooien.

In januari 2013 is hij met zijn theatergezelschap in Soest geweest in Idea. Veel vrijwilligers bij sportclubs kunnen hem ook gezien hebben in Amersfoort, Zeist, Utrecht, etc. In totaal hebben meer dan 100.000 mensen (!) zijn theatrale lezing ‘Wel winnen, hè!’ al gezien. Raadpleeg de website van Positief Coachen voor meer informatie.

Nu komt Ewald naar Soest om het verhaal achter de theatershow te vertellen. Wat bezielt hem om avond aan avond het land door te trekken? Wat is er dan volgens hem precies mis met de sportclub van tegenwoordig? En hoe zou dat dan anders kunnen? Interessant voor zowel mensen die hem nog nooit hebben gezien als mensen die al in het theater zijn geweest! U wordt op een leuke wijze wakker geschud. Maar u krijgt ook handvatten mee om het anders te doen.

LET OP: In totaal 6 sportclubs uit Soest krijgen na deze avond vanuit de Gemeente Soest de mogelijkheid om (gratis!) ondersteuning van Positief Coachen in huis te halen. Professionals van Wel winnen hè komen, gedurende een periode, bij u op de vereniging hoe er aan een cultuur kunnen werken waarin je sporters nog beter worden en je club nog sterker. Dit door aan de slag te gaan met zowel het bestuur als de vereniging zelf.

Dus kom op 27 mei naar de Workshop van “Wel winnen hè”! De workshop is zeer inspirerend voor: vrijwilligers, ouders, trainers en coaches van de vereniging ! Max. 7 inschrijvingen per vereniging

Voor inschrijving en verdere vragen over deze avond kunt u contact opnemen met Eva Stam, Combinatiefunctionaris van de Gemeente Soest.