Sport in Soest Sport Federatie Soest

Samen naar een prettig en veilig sportklimaat!

04-06-2014

Het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ introduceert het digitale programma Tv-Sportplezier, gericht op de sportverenigingen en ouders van met name startende jonge kinderen. Tv-Sportplezier is onderdeel van het actieplan dat wordt uitgevoerd door de sportbonden en NOC*NSF in opdracht van het ministerie van VWS. Wij als Sport Federatie Soest steunen dit initiatief.

Het doel van Tv-Sportplezier is om een prettig en veilig sportklimaat op de sportvereniging te realiseren. In dat streven spelen actieve verenigingen en positieve, betrokken ouder-supporters een cruciale rol.

Om de betrokkenheid en een positieve grondhouding van ouders te stimuleren, zal Tv-Sportplezier ouders bewust maken van de positieve effecten van sport op een goede persoonlijke en sociale ontwikkeling van het kind.

Tv-Sportplezier maakt ouders en verenigingen klaar voor de dialoog met elkaar.

Ieder vanuit hun eigen motivatie:

• Ouders => sport ondersteunt de persoonlijke en sociale ontwikkeling van het kind
  • Verenigingen => de inzet van betrokken, positieve ouders voor een prettige sfeer op de club

Tv-Sportplezier biedt aansprekende en goed toegankelijke (video-) content. Jack van Gelder en zijn kinderredactie geven informatie, talloze tips en tonen leuke voorbeelden via www.tvsportplezier.nl. Sportbonden, verenigingen en ouders kunnen zich hiervoor aanmelden en daarmee toegang krijgen tot:

• inspirerende filmpjes met sporters, deskundigen, ouders en verenigingen
  • web-seminars over positief coachen, de dialoog met ouders en positief ouderschap
  • themavonden voor ouders van beginnende sporters
  • en vooral veel informatie over samen plezier beleven aan sport

Tv-Sportplezier biedt kansen voor ouders, verenigingen en sportbonden om zich samen in te zetten voor een prettig en veilig sportklimaat. Want ieder kind heeft recht op sportplezier.

Sportplezier begint hier!