Sport in Soest Sport Federatie Soest

Sportverenigingen

V.V. Sec
B.C. Schoon Slem
S.O. Soest
De Duinkikkers
Ski team Soesterberg
Soester Schaakclub
De Eemschutters
St. Bentinck Fonds
Mountainbike Vereniging Midden Nederland
T.V. Soest-Zuid
B.C. Selby
R.T.V. Tempo Toer
V.V. 't Vliegdorp
L.T.C. Soestdijk
J.B.V. De Gemshoorn
A.G.V. De Springbokken
L.T.V. Soesterberg
De Schieter
Smeeing BDC
Sovoco
Nordic Walking Soest
M.H.C. Soest
Golfclub Soestduinen
B.C. Soest
T.T.V. Shot
The Red Stars
De Knickerbockers
Bowls Club Soest
Show & Twirlteam Soesterberg
Korfbalvereniging De Eemvogels
Schaatsvereniging Eemland
Firtina'93
VVZ'49
A.V. Pijnenburg
Soester Bowling Vereniging
V.V. Hees
Damvereniging Soest-Baarn
Bridge Club Soesterberg
De Schieter
B.C. Badso
B.C. Eemland
Peter's Baan Soest
T.T.V. Overhees
Bekijk alle verenigingen

WK Voetbal kijken in sportkantines, mag dat?

19-06-2014

Het WK-voetbal in Brazilië is in volle gang. De pooltjes in allerlei sportverenigingen zijn weer gemaakt. In sommige verenigingen is het traditie dit soort evenementen samen te beleven via een groot scherm in de sportkantine, maar mag dat eigenlijk? 

Het is sportverenigingen toegestaan tijdens de reguliere openingstijden sportevenementen te tonen aan haar leden op TV of op groot scherm. Niet toegestaan is de organisatie van speciale kijkevenementen die zijn open gesteld voor anderen dan de leden van de sportvereniging of als buiten de vergunde schenktijden de kantine wordt opengesteld voor leden (en niet- leden). Wanneer u buiten de vergunde schenktijden uw kantine wilt openstellen om samen met uw leden het WK-voetbal te kijken dient u daar een ontheffing voor aan te vragen bij de gemeente. 

De achterliggende reden is dat sportverenigingen wat betreft exploitatie van hun kantine zijn vrijgesteld van bepaalde fiscale verplichtingen. Deze vrijstelling geldt echter niet voor reguliere horeca-instellingen. Wanneer verenigingen in strijd met de aan de vrijstelling gekoppelde beperkingen handelen, is sprake van oneerlijke concurrentie met de reguliere horeca. 

Wanneer u zich hier niet aan houdt, loopt u het risico dat een klacht bij de gemeente of de belastingdienst tegen de sportvereniging wordt ingediend met soms een procedure tot gevolg. Voorkom dit door het organiseren van activiteiten rondom het WK-voetbal te beperken tot de leden van de sportvereniging en binnen de vergunde schenktijden ingevolgde de Drank- en Horecawet.


Nieuwsoverzicht