25-05-2019
Cursus Vertrouwenscontactpersonen De Sleutel, Steenhoffstraat, Soest

Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest nog niet bekend

Nieuwe Drank- en Horecawet (2)

14-10-2014

Op 20 november a.s. zal in de gemeenteraad een definitief besluit worden genomen over aanpassing van de APV als uitvloeisel van de nieuwe afspraken rondom de Drank- en Horecawet. Op 9 oktober jl. zijn de voorstellen besproken in de Ronde. Er waren verschillende insprekers, waaronder de SFS en de plaatselijke horeca. Voor de stukken wordt verwezen naar de site met gemeentelijke stukken bij de gemeente Soest. Een samenvattend overzicht van de voorstellen voor de paracommercie (o.a. sport) is wel bijgevoegd.

De SFS heeft op een aantal punten aandacht gevraagd bij de Raad. De inspraak vanuit de SFS is bijgevoegd.

Gezien onze wens om enkele onderdelen in het voorstel te laten aanpassen, vindt er de komende tijd ook overleg plaats met de horeca. Ook de horeca heeft aangegeven dat zij zich niet op alle onderdelen kunnen vinden in de voorstellen en begrip hebben voor enkele van de wensen die vanuit de Sport zijn ingebracht. Net als de SFS vindt ook de horeca dat de voorbereiding niet de schoonheidsprijs verdiend en zeker niet aansluit op hetgeen in de aanbiedingsnota wordt vermeld als zou het gaan om een compromisvoorstel met draagvlak van partijen.