25-05-2019

Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest nog niet bekend

KV Eemvogels een Focusvereniging

12-09-2015

Op zaterdag 12 september tekenden vertegenwoordigers van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) en De Eemvogels een samenwerkingsovereenkomst. Vanaf dat moment mag de Soester korfbalvereniging zich officieel FOCUS-vereniging van het KNKV noemen.

Als focusvereniging wordt De Eemvogels door het KNVK gesteund in het behalen van hun uitdagende doelen die zij zichzelf gesteld hebben voor 2020. De korfbalbond heeft zelf ook een uitdagende doelstelling voor 2020: groeien naar 150.000 leden. Deze groei wil het KNKV mede bereiken door middel van intensieve samenwerkingen verenigingen die een significante groei-ambitie hebben.

De korfbalbond zoekt voor de samenwerking verenigingen uit die voldoen aan de BLOEI!-criteria: clubs die de Bereidheid hebben om Ledenwerving/behoud actief op te pakken in een kansrijke Omgeving met een groot Effect op groei in kwantiteit en kwaliteit om zo als Inspirator/innovator een belangrijke rol te vervullen in de regio. En zo is het oog van het KNKV gevallen op De Eemvogels als FOCUS-vereniging.

In 2014 besloot het bestuur van De Eemvogels dat het roer om moest. Er moesten duidelijke doelen komen met ambitie. Al meer dan 40 jaar draagt De Eemvogels bij aan sportdeelname in Soest. Om het aantal sporters verder te vergroten en zowel kwantitatief als kwalitatief te groeien, was het tijd voor een nieuwe koers. De plannen en ambities van de Soester korfbalclub maakten dat de gesprekken tussen het KNKV en De Eemvogels betrekkelijk snel leiden tot de conclusie van de nationale bond dat De Eemvogels het predicaat FOCUS-vereniging verdiend.

Een mooie uitdaging om binnen de Taakstelling Sport in de gemeente Soest aan te tonen dat zij voldoende toekomst heeft en kan waarmaken dat ze aan de Ferdinand Huycklaan mogen blijven sporten op een eigen accommodatie.