Sport in Soest Sport Federatie Soest

SFS tekent convenant met Gemeente Soest

17-09-2016

Tijdens de bijeenkomst met de presentatie van de buurtsportcoaches in Soest op vrijdagmiddag 16 september jl. heeft de ondertekening plaats gevonden van het Convenant Werkafspraken 2016-2020 tussen de gemeente Soest en de Sport federatie Soest.

In dit convenant zijn afspraken gemaakt over een geformaliseerd en regulier overleg tussen enerzijds de wethouder Sport en het bestuur van de SFS, als ook is de adviesrol van de SFS beschreven en uitgewerkt. Daarmee heeft de SFS ook een formele status als belangenbehartiger van de bij haar aangesloten sportverenigingen en indirect voor alle sporters in Soest.

In het kader van de bezuinigingstaakstelling sport is er al een intensief overleg ontstaan tussen de gemeente Soest en de SFS, waarbij het bestuur van de SFS maar ook de leden van de SFS constateren dat dit overleg zeer vruchtbaar is en er veel bereikt is op het gebied van een meerjarenbeleid op het gebied van de gemeentelijke sportaccommodaties.