22-01-2019
Besloten Algemene Ledenvergadering Sport Federatie Soest kantine MHC aan de Bosstraat

23-01-2019
Sportcafé 2019 gemeente Soest ea Hockeyclub Phoenix te Zeist

Begrotingsbespreking in gemeenteraad Soest

04-11-2016

Gisteravond is in de gemeenteraad gesproken over de Begroting 2017. Daarbij is ook lange tijd stil gestaan bij de voorstellen om te investeren in de sportaccommodaties in de komende jaren met als doel deze "Op orde" te brengen.

Zo staat in de plannen ondermeer een nieuwe kleedaccommodatie voor vv VVZ'49, veldverlichting voor enkele verenigingen, herinrichten sportveld SO Soest, maar ook het zoeken naar een vervanging van de bestaande sportaccommodaties van vv SEC en vv Hees. Gezien het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden op de Bosstraat is hiervoor nader onderzoek nodig. Omdat in de gemeentelijke plannen het voorstel wordt gedaan om hun accommodatie te verplaatsen naar de Verlengde Oude Utrechtsweg en daar een nieuwe accommodatie in te richten voor vv SEC en vv Hees, heeft dit plan de afgelopen weken veel reacties opgeroepen bij met name vv SEC. Zij heeft al veel vaker aangegeven niet de Bosstraat te willen verlaten.

Tijdens de raadsvergadering kreeg voorzitter Bren Bijlard van vvSEC de gelegenheid zijn zorgen te uiten en deed een oproep bij de plannen ook te kijken naar alternatieven.

Ook de Sport Federatie Soest maakte van de gelegenheid gebruik om in te spreken. Bijgaand treft u de bijdrage uitgesproken door voorzitter René van Hal. Hij deed met name een oproep aan de raad om in te stemmen met hetgeen in de begroting 2017 is opgenomen, investeren in achterstallig onderhoud en het doen van onderzoek naar het realiseren van een nieuwe accommodatie voor vvSEC en vvHees.

Uit de discussies in de raad liujkt er instemming te zijn met de voorstellen. De belsu8itvorming vindt tijdens de raadsvergadering van 10 november plaats. Deze begint om 19.30 uur.