Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest Kantine VVZ'49 aan de Eemweg in Soest

Gemeenteraad besluit tot investeringen in sportaccommodaties

11-11-2016

Door in te stemmen met de Programmabegroting 2017 tijdens de raadsvergadering van 10 november heeft de gemeenteraad ook besloten tot investeringen in verschillende sportaccommodaties vanaf 2017. Dit betreft ondermeer:

- nieuwe kleedkamers voor VVZ '49
- het vervangen van een grasvoetbalveld door een kunstgrasveld bij SO Soest
- veldverlichting bij HSV De Knickerbockers

Verder wordt een onderzoek gestart naar vervanging van de sportaccommodaties voor vvHees en vvSEC. Daarbij wordt ingestemd met het verzoek van vSEC om naast het gemeentelijk voorstel voor verplaatsing van de accommodatie naar de Verlengde Oude Utrechtseweg ook de door SEC voorbereide varianten in het onderzoek te betrekken.

Al eerder dit jaar was een besluit genomen over de binnensportaccommodaties en wel het plan een nieuwe sporthal te realiseren (bij voorkeur in Overhees) en op termijn Sporthal De Eng en gymzaal Paulus Potter af te stoten.

De raad heeft verder besloten dat in de meerjarenbegroting van de gemeente ook renovaties en vervanging van de bestaande accommodaties wordt vastgelegd, waardoor niet elke keer sprake is van een specifiek besluit zoals op dit moment voor vv VVZ'49 speelde waar al vele jaren terug was vastgesteld dat vervanging noodzakelijk was maar deze steeds werd uitgesteld bij gebrek aan voldoende financiële middelen.