Algemene Ledenvergadering Sportfederatie Soest Kantine VVZ'49 aan de Eemweg in Soest

Start aanleg kunstgrasveld bij SO Soest

02-06-2017

Op 1 juni jl. heeft de gemeente Soest een nieuwsbericht gepubliceerd waarin zij aangeeft gestart te zijn met de vorig jaar bij de begrotingsbespreking afgesproken investeringen in de buitensportaccommodaties.

Het bericht luidt als volgt

Gemeente start investeringen in de buitensport bij SO Soest

Donderdag 1 juni 2017

Met de aanleg van een extra kunstgrasveld bij SO Soest doet de gemeente de eerste van een reeks van investeringen die zijn voorzien in de buitensport. Vorig jaar november heeft de gemeenteraad hiervoor geld beschikbaar gesteld. Begin juni starten de werkzaamheden voor het nieuwe kunstgrasveld.

Kwaliteitsimpuls

Vorig jaar november heeft de gemeenteraad extra geld beschikbaar gesteld voor investeringen in de buitensport die de kwaliteit verhogen, zoals kunstgrasvelden. Ook heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld voor het vervangen van een aantal oude sportaccommodaties zoals de kleedkamers van VVZ’49 en de sportaccommodaties van vv Hees en vv SEC. Bovendien heeft de gemeenteraad structurele financiële middelen beschikbaar gesteld om de sportvelden die afgeschreven zijn en aan vervanging toe zijn ook daadwerkelijk te kunnen vervangen.

Wethouder Pijnenborg van Sport: “De aanleg van een extra kunstgrasveld bij SO Soest is de eerste van meer investeringen die we doen. Ik ben blij dat we gezien alle discussies rondom de sport in Soest de afgelopen jaren nu deze kwaliteitsimpuls kunnen uitvoeren.” De voorbereidingen voor de overige beoogde investeringen zijn in volle gang.

Sterke ledengroei

Voetbalvereniging SO Soest is de afgelopen jaren sterk gegroeid qua ledenaantal. Door deze ledengroei is een tekort aan sportvelden ontstaan. Omdat fysieke uitbreiding van velden niet mogelijk is aan de Bosstraat, hebben SO Soest en de gemeente gezamenlijk besloten om een bestaand natuurveld op dit sportpark om te bouwen naar een kunstgrasveld. Een kunstgrasveld kan intensiever gebruikt worden dan een natuurveld. Op deze manier wordt extra capaciteit gecreëerd en kan worden geanticipeerd op de ledengroei van SO Soest.

Ook voorzitter Ries de Jong van SO Soest is erg blij met een extra kunstgrasveld: “Wij hebben nu vier velden en een trainingsveld. Gezien de beperkte ruimte op de Bosstraat hebben we afgezien van een extra veld. In plaats daarvan wordt een natuurgrasveld opgeofferd voor een kunstgrasveld met Ledverlichting. Dit levert allerlei voordelen op. Minder onderhoud, 1000 extra trainingsuren, minder afgelastingen en we kunnen het activiteitenseizoen doorzetten in de zomermaanden.”

Aanleg veld

De afgelopen periode is een aanbestedingstraject doorlopen om tot een partij te komen die het nieuwe kunstgrasveld bij SO Soest gaat aanleggen. Het bedrijf Antea uit Almere is hier als winnaar uit de bus gekomen. Medio augustus is het nieuwe kunstgrasveld klaar voor gebruik.
Het nieuwe kunstgrasveld wordt ingestrooid met rubberen korrels. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar rubbergranulaat korrels en concludeert dat op dergelijke velden veilig kan worden gesport.